Skip to main content

«Χριστούγεννα στη Μακεδονία» στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Τα παιδιά θα κάνουν κατασκευές εμπνευσμένες από εικαστικά έργα καλλιτεχνών και θα συμμετάσχουν σε αναβίωση παραδοσιακών εθίμων της Μακεδονίας.

Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών διοργανώνει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά με βιωματικό τρόπο να ανακαλύψουν την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας, αξιοποιώντας και δημιουργώντας μέσα από τα ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου.

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου του Μουσείου από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) κατά τις ώρες 10.00-14.00.

Τα παιδιά θα κάνουν κατασκευές εμπνευσμένες από εικαστικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών, θα συμμετάσχουν σε δρώμενα που θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα της Μακεδονίας και θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τις ανάγκες του εργαστηρίου μας από την Ιστορικό κ. Κατερίνα Πετρίδου, με περιεχόμενο σχετικό με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μακεδονικό Μέτωπο και τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων που βίωσαν την καταστροφή του πολέμου. Την ευθύνη των εικαστικών εργαστηρίων έχει η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.

«Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκπαιδευτικό του ρόλο και την καλλιέργεια της επαφής των παιδιών με τις τέχνες. Το εικαστικό εργαστήρι είναι μια ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να περάσουν όμορφα και δημιουργικά μέσα σε έναν χώρο με πλούσια πολιτιστική παράδοση και να έρθουν σε επαφή με τα ήθη και έθιμα της Μακεδονίας  του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα», δήλωσε η Διευθύντρια κ. Φανή Τσατσάια.       

*Δηλώσεις συμμετοχής:

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Προξ. Κορομηλά 23, τηλ. 2310 229-778,

email: info@imma.edu.gr

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Χορηγοί: «Φάρμα Κουκάκη Α.Ε.», «Μακεδονικές αγγελίες»

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας