Skip to main content

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μαντινάδες άκουσε ο Ζέρβας (φωτο+vids)

Άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο δημαρχείο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας - Οι ιδιαίτερες ευχετήριες μαντινάδες των Κρητικών στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από φιλαρμονικές, οργανώσεις και φορείς, ακούει από το πρωί σήμερα, παραμονή της μεγάλης εορτής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, τα κάλαντα στον δήμαρχο έψαλλαν η Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης, του Γ' Σώματος Στρατού, η Μπάντα του Τμήματος Μουσικής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μικρά παιδιά, αλλά και η Παγκρήτια Αδελφότητα Νέων Μακεδονίας, μέλη της οποίας χόρεψαν κρητικούς χορούς μπροστά του, του αφιέρωσαν δύο μαντινάδες, ενώ του προσέφεραν και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα.

«Δήμαρχε συμπρωτεύουσας, μεγάλο το καθήκον, να εκπληρώσεις εύχομαι τα "θέλω" των κατοίκων. Πάνω στον Πύργο τον Λευκό να γράψουν τ' όνομά σου, για να τιμούν τα έργα σου και το αξίωμά σου» και «Ποτέ κακό να μη σε βρει δήμαρχε στη ζωή σου, χρυσή να είν' η ζήση σου κι η Παναγιά μαζί σου», ήταν οι δύο μαντινάδες που άκουσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο ίδιος, από την πλευρά του, τους ευχαρίστησε και αστειεύτηκε ότι έπρεπε να τους κερνούσε τσικουδιά, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους τους παριστάμενους. Παράλληλα, συγκινήθηκε όταν άκουσε το τραγούδι των Κρητικών για τη συμβολή τους στον Μακεδονικό Αγώνα και, αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο, βούρκωσε.