Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΝΘ ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στο φετινό χριστουγεννιάτικο bazaar της ΧΑΝΘ θα συμμετέχει και το τμήμα εκπαίδευσης στελεχών και νέων εθελοντών - σχολή στελεχών του Οργανισμού.

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών -Σχολή  Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ. στο οποίο συμμετέχουν 700 έφηβοι –εκπαιδευόμενα στελέχη και 100 εκπαιδευτές –εθελοντές ετησίως, θα οργανώσουν εκδήλωση αμιγώς εθελοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα, αξιοποιώντας στην πράξη όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της τριετούς εκπαίδευσης τους.

Πιο συγκεκριμένα θα οργανώσουν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει η Χ.Α.Ν.Θ. στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 17:00 –22:00 & 10:00 –16:00 αντίστοιχα, στον προαύλιο χώρου του κεντρικού κτηρίου της Χ.Α.Ν.Θ. καθώς και σε αίθουσες εντός του κτηρίου της. Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών Χ.Α.Ν.Θ.. Το Bazaar διοργανώνεται με την εθελοντική συμμετοχή των μελών, των εθελοντών,  των συνεργατών και των εργαζομένων της Χ.Α.Ν.Θ. στο αλληλέγγυο πνεύμα της Οργάνωσης. Ο βασικός πυλώνας στον οποίο εθελοντές και εκπαιδευόμενα Στελέχη επέλεξαν και φέτος να δουλέψουν, είναι η ενημέρωση, η προώθηση καθώς και η υλοποίηση δραστηριοτήτων, οι οποίοι στόχο έχουν την προβολή προς το κοινό της Θεσσαλονίκης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030», που υιοθέτησε ο ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της εκδήλωσης, οι διοργανωτές θέτουν ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με προβλήματα της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας, όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, οι κοινωνικές ανισότητες, η κλιματική αλλαγή και στη συνέχεια η πρόταση κάποιων λύσεων τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, υιοθετώντας έναν φιλικό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον τρόπο ζωής για μια ζωή, φράση που άλλωστε αποτελεί «λεκτική» απεικόνιση των ιδανικών της Χ.Α.Ν.Θ., αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Υπό το πρίσμα μιας θετικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας και χωρίς ποτέ να παραμελείται η διασκέδαση, μιας και λεκτικό του Τμήματος αποτελεί η φράση «Μαθαίνοντας να παίζουμε, παίζοντας για να μάθουμε», ηεκδήλωση που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές, θα αποτελείται από:

συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα (από τις  7.00 μ.μ. –9.00 μ.μ. ημέρα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου)

Πάγκους πώλησης μικροαντικειμένων και λιχουδιών, παιχνίδια, sideevents, δράσεις και άλλες βιωματικές δραστηριότητες για την ενημέρωση και τη διασκέδαση των επισκεπτών (από τις 5.00 μ.μ. –10.00 μ.μ. ημέρα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου& 10:00 π.μ. –4:00μ.μ. ημέρα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών

Τ: 231 600 1000 εσωτ.: 4 & 0854

https://www.facebook.com/sxolistelexon
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ