Skip to main content

Το Μάτι έδειξε τη γύμνια των σωμάτων ασφαλείας, λένε οι ένστολοι

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα πραγματοποιήσουν στις 18.00 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εν όψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Για χρόνιες ελλείψεις και περικοπές στα Σώματα Ασφαλείας, που έχουν ως αποτέλεσμα να καταγράφονται τραγωδίες, όπως αυτή στο Μάτι, κάνουν λόγο οι ένστολοι, καταγγέλλοντας παράλληλα το κράτος για ανεπάρκεια.

«Το Μάτι ανέδειξε τις ελλείψεις. Αναδείχθηκαν μέσα από την τραγωδία αυτά που φωνάζαμε για τις επικοινωνίες και τα οχήματα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Οι πολίτες φέτος το καλοκαίρι βίωσαν τη γύμνια στις υπηρεσίες ασφαλείας» τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) Ιωάννης Κατσιαμάκας.

Για προσπάθεια απαξίωσης του έργου της Πυροσβεστικής μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών (ΠΟΕΥΠΣ) Δημήτρης Σταθόπουλος. «Προσπάθησαν να ασκήσουν πολιτική πάνω στα καμμένα και στους νεκρούς» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των αξιωματικών Πυροσβεστών Γιάννης Σταμούλης έστειλε μήνυμα ότι «χωρίς ασφάλεια για τους πολίτες και για τα σώματα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα» καλώντας την Πολιτεία να τους διασφαλίσει τα απαραίτητα μέσα».

Για υπονόμευση του έργου τους μίλησε και ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο λιμενικό Σώμα (ΠΟΕΠΑΣ), Γιώργος Δριβάκος, τονίζοντας πως «δεν γίνεται να κινδυνεύουν οι ένστολοι απέναντι στο έγκλημα επειδή δεν έχουν μέσα».

Να προχωρήσει σε πράξεις και σε έργα και να ενσκήψει στα προβλήματα των στρατιωτικών κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας.

Ακόμα και τη στολή τους, τα αλεξίσφαιρα και τον λειτουργικό τους εξοπλισμό είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν οι ένστολοι, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, σύμφωνα με τους οποίους κάθε μέρα βγαίνουν εκτός υπηρεσίας περιπολικά.

Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία όλων των ενστόλων, εξαιτίας της μη ικανοποίησης πάγιων και δίκαιων αιτημάτων τους.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, η Κυβέρνηση, ενώ εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται προς τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που συντελέστηκαν με το 1ο και 2ο Μνημόνιο και συνεχίζει τη μεροληπτική της πολιτική εις βάρος των αποδοχών τους.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα πραγματοποιήσουν στις 18.00 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, εν όψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Σε λίγη ώρα οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών θα έχουν συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.