Skip to main content

Χτενίζουν τη Χαλκιδική για τον αγνοούμενο μοναχό από το Άγιον Όρος -Πού εστιάζουν οι Αρχές

Οι έρευνες εντοπισμού του 58χρονου επικεντρώνονται στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής - Χερσαία και πλωτά μέσα χτενίζουν την περιοχή

Άκαρπες συνεχίζουν να παραμένουν οι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του 58χρονου μοναχού που αγνοείται από τη Δευτέρα στην περιοχή του Αγίου Όρους.

Σήμερα οι έρευνες εντοπισμού από το Λιμενικό επικεντρώνονται στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, εκτός από το Άγιον Όρος ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες να εντοπιστεί ο 58χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο μοναχός έμενε σε κελί στην περιοχή της Γιοβάνιτσας.

Μέχρι το πρωί της Παρασκεύης δεν έχει υπάρξει κάποια ένδειξη εντοπισμού του 58χρονου ή ο εντοπισμός κάποιου αντικειμένου που θα παρουσίαζε σημάδια ότι είχε διασχίσει ή περάσει από το σημείο.

Στις έρευνες σήμερα ενεργούν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, όπως και χερσαίες δυνάμεις. Μάλιστα, τη χθεσινή μέρα, σε συνεργασία με την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης είχε σηκωθεί και εναέριο μέσο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ενεργούν στις έρευνες στην περιοχή της Χαλκιδικής και εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, που χτενίζουν χερσαίως κατά μήκος των ακτογραμμών την περιοχή από τον Όρμο Παναγιάς έως και τη Συκιά, ενώ ενεργεί και ένα πλοίο των Εθελοντών κατόπιν εντολής του τοπικού Λιμεναρχείου.