Skip to main content

Χαλκιδική: Χτυπά ανελέητα τη Σιθωνία η κακοκαιρία - Χωρίς ρεύμα σχεδόν όλο το πόδι (vids)

Πλημμύρες και διακοπές ηλεκτροδότησης στη γεμάτη από τουρίστες Σιθωνία - Χωρίς ρεύμα περιοχές και στον δήμο Αριστοτέλη, χωρίς νερό τμήμα του Πολύγυρου

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Σιθωνία Χαλκιδικής, αφού η δυνατή βροχόπτωση έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα που οι δημοφιλείς προορισμοί της χερσονήσου είναι γεμάτοι από τουρίστες.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική σε πολλές περιοχές, η βροχή κυριολεκτικά δεν έχει σταματήσει από το πρωί και έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα», αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

«Σοβαρό πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση έχει ο Νέος Μαρμαράς, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον οικισμό του Παρθενώνα και σε άλλα σημεία», σημειώνει ο κ. Ντέμπλας, ενώ ζητήματα υπάρχουν και στη Νικήτη, γεγονός που έχει επηρεάσει την παροχή ρεύματος σε αρκετά κοντινά σημεία της Χαλκιδικής, όπως τα Νέα Ρόδα, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν και οι οικισμοί της Συκιάς, της Τορώνης και της Σάρτης.

Πλημμυρικά φαινόμενα σε Συκιά και Τορώνη

Ο μεγάλος όγκος νερού που έχει πλήξει τους οικισμούς της Σιθωνίας, η οποία σφύζει από τουρισμό αυτή την περίοδο, έχει προκαλέσει μεγάλα ζητήματα σε Τορώνη και Συκιά.

«Το παραλιακό μέτωπο της Συκιάς έχει βομβαρδιστεί κυριολεκτικά, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην Τορώνη, αλλά και στη Σάρτη», λέει ο κ. Ντέμπλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας το περασμένο διάστημα υπήρξαν συνεχείς εκκλήσεις προς κρατικούς φορείς για παροχή κονδυλίων ώστε να υπάρξουν σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, ωστόσο δεν εισακούστηκαν.

Απεγκλωβίστηκαν Βούλγαροι τουρίστες

Τα ορμητικά νερά που κατέκλυσαν τη Συκιά λίγο έλειψε να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο Βούλγαρους τουρίστες.

Το όχημα τους εγκλωβίστηκε σε νερά και λάσπες, ωστόσο στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία του δήμου Σιθωνίας που κατέφεραν να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Προβλήματα και στον Πολύγυρο

Την ώρα που στον Πολύγυρο που χτυπήθηκε πριν λίγα 24ωρα από πλημμυρικά φαινόμενα, αρκετά νοικοκυριά σύμφωνα με το halkidikinews έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω βλάβης που προκάλεσε η κακοκαιρία σε γεώτρηση.

Στις περιοχές του Νοσοκομείου, του Δασαρχείου, του Αγίου Χριστοφόρου και του Μασούτη έχει διακοπεί η υδροδότηση και σύμφωνα με τον δήμο Πολυγύρου, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξει εκ νέου σφοδρή κακοκαιρία η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σήμερα κατά τις βραδινές ώρες.

Πηγή βίντεο: Halkidikinews.gr, Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Halkidikinews.gr