Skip to main content

Χτύπημα ΕΛΑΣ σε ναρκέμπορους: Έφερναν 12 κιλά κάνναβη στη Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών - Συνελήφθησαν δύο άτομα που ήρθαν από Σκόπια και θα έριχναν στη Θεσσαλονίκη πάνω από 12 κιλά κάνναβη

Στην εξάρθρωση εγκληματικής συμμορίας, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τα Σκόπια με σκοπό να τα διακινήσει στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, και στη σύλληψη δυο μελών της, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 52χρονο υπήκοο Αλβανίας και 40χρονη υπήκοο Σερβίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Συμμορίας και της παράβασης του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Επίσης, τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες Μεγάλη Πέμπτη, εντοπίστηκε στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό την 40χρονη και συνοδηγό τον 52χρονο, στο εσωτερικό του οποίου, έπειτα από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 5 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 12.377 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, χρηματικό ποσό προερχόμενο από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο απόκρυψης και μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.