Skip to main content

Χτύπησε 41άρι πριν καν... μεσημεριάσει η Θεσσαλονίκη - Οι μέγιστες θερμοκρασίες

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην πόλη λόγω καύσωνα, υγρασίας και άπνοιας - Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στους νομούς της Κ. Μακεδονίας

Βράζει η Θεσσαλονίκη από τον επίμονο καύσωνα που... σιγοψήνει τη χώρα μας για πέμπτη διαδοχική ημέρα.

Παρότι ακόμη δεν έχει καλά-καλά μεσημεριάσει, η κατάσταση είναι ήδη αποπνικτική καθώς, λόγω και της αυξημένης υγρασίας και της σχετικής άπνοιας, ενώ η αίσθηση της θερμότητας του αέρα ξεπερνά σε αρκετές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, λίγο μετά τις 14:00, στη Θεσσαλονίκη καταγράφονταν οι υψηλότερες θερμοκρασιακές τιμές σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, οι πιο... καυτές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών που ανήκουν στο δίκτυο του ΕΑΑ, είναι η περιοχή του Κορδελιού στη δυτική πλευρά της πόλης, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ήδη τους 40 °C (41,2 βαθμοί), και η περιοχή της Σίνδου, με 40,4 βαθμούς. Κι αυτό μόλις στις 13:00...

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες μέγιστες θερμοκρασίες εντός και εκτός αστικού ιστού, αυτές είναι:

39,3 °C στον Λαγκαδά

38,9 °C στο Λάκκωμα

37,7 °C στο ΝΟΗΣΙΣ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη

36,8 °C στο Επταπύργιο

36,6 °C στη Χαλάστρα

35,7 °C στην Καλαμαριά

35,5 °C στη Νέα Μηχανιώνα

35,4 °C στη ΔΕΘ

35 °C στο ιστορικό κέντρο της πόλης (αισθητή σαν 40 °C εξαιτίας υγρασίας και άπνοιας)

33,2 °C στην Ασπροβάλτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πεδινές, περίκλειστες περιοχές, όπως η πεδιάδα του Λαγκαδά, καταγράφονται πάντα υψηλότερες θερμοκρασιακές τιμές σε σύγκριση με τις παράλιες, όπου η θαλάσσια αύρα... δροσίζει και κατεβάζει κατά τι χαμηλότερα τον υδράργυρο.

Καμίνι όλη η Κεντρική Μακεδονία

Σαχάρα θυμίζουν αρκετές περιοχές του Κιλκίς, καθώς ο υδράργυρος φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου: 39,7 °C στο Γυναικόκαστρο, 38,9 °C στο Πεδινό και 38,7 °C στο Ηλιόλουστο. Στην πόλη του Κιλκίς η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 38,2 °C, ενώ στη Νέα Σάντα τους 39,1 °C.

Στις Σέρρες, μέσα στην πόλη, ο υδράργυρος έφτασε τους 37,1 °C, ενώ η υψηλότερη τιμή στον νομό καταγράφηκε στα Θερμά (37,6 °C).

Στη Χαλκιδική, λόγω και της θαλάσσιας αύρας, οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλότερα. Ενδεικτικά, η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κασσάνδρεια (35,7 °C) και στον Νέο Μαρμαρά (33,2 °C). Μόλις 30,9 βαθμοί η θερμοκρασία στο Στρατώνι.

Μέσα στη Βέροια ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 38,2 °C, ενώ η υψηλότερη τιμή στον νομό Ημαθίας ανιχνεύεται -μέχρι στιγμής- στο Μακροχώρι (39,1 βαθμοί), ενώ στην Πιερία -και συγκεκριμένα στο Δίον- καταγράφηκε θερμοκρασία 39,9 βαθμών.

Την... τιμητική τους στον καύσωνα -όπως συνήθως γίνεται πάντα- έχουν τα Γιαννιτσά, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 39,1 °C. Ψηλότερα, στην Αριδαία, η θερμοκρασία έφτασε τους 37,7 βαθμούς Κελσίου.