Skip to main content

CITY College: 30 χρόνια στην κορυφή της εκπαίδευσης

Το διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ξεχωρίζει για τις διεθνείς σπουδές υψηλού κύρους που προσφέρει σε 8 χώρες

Τo CITY College συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από μια δυναμική τριακονταετή πορεία έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα καλύτερα διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που προσφέρει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ενός από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, του Πανεπιστημίου του Sheffield.

«Πριν από τριάντα χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι το CITY College σήμερα θα πρόσφερε προγράμματα σε οκτώ χώρες και θα είχε περισσότερους από 6.000 αποφοίτους από 60 διαφορετικές χώρες. Μέσα από το όραμα,  την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του εξαιρετικού προσωπικού μας δημιουργήσαμε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το οποίο όλοι είμαστε πολύ περήφανοι.



Όλα αυτά τα καταφέραμε μένοντας πιστοί στην στο βασικό μας όραμα να καθιερώσουμε και να διατηρήσουμε τα υψηλά κριτήρια ποιότητας και έτσι να υποστηρίζουμε τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά όνειρα των φοιτητών μας.

Κάνοντας μία αναδρομή στα τελευταία 30 χρόνια, γιορτάζουμε τα επιτεύγματά μας αλλά και κοιτάμε το μέλλον για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου. Αυτό θα το κάνουμε παραμένοντας πιστοί στις θεμελιώδεις αξίες μας και στη δέσμευσή μας στην αριστεία σε ό,τι κάνουμε», τονίζει ο Διευθυντής του CITY College κ. Γιάννης Βερβερίδης, κάνοντας τον απολογισμό των 30 χρόνων.

Σήμερα το CITY College προσφέρει πτυχιακά (Bachelors) και μεταπτυχιακά προγράμματα (Masters) σε 8 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Ουκρανία, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν).

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του CITY College αποκτούν το πτυχίο του Πανεπιστημίου του Sheffield απευθείας από το βρετανικό πανεπιστήμιο.
To CITY College είναι το διεθνές τμήμα του Πανεπιστήμιο του Sheffield στη Θεσσαλονίκη.

Πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Bachelors, Masters)

Στα 4 ακαδημαϊκά του τμήματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομία, στην Πληροφορική, στην Ψυχολογία, και στην Αγγλική Φιλολογία φοιτούν φοιτητές, έλληνες και ξένοι, που επιλέγουν συνειδητά να ολοκληρώσουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών από ένα ισχυρό βρετανικό πανεπιστήμιο, που θα τους δώσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις εμπειρίες για να διεκδικήσουν το μέλλον τους στην Ελλάδα ή στη δική τους χώρα καταγωγής, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Τελετή Αποφοίτησης CITY College

Η παγκοσμιοποίηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι σύγχρονες συνθήκες της οικονομίας των χωρών και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, επιβάλλουν μια ποιοτική εκπαίδευση που να στηρίζεται όχι μόνο στην παροχή στεγνής θεωρητικής γνώσης, αλλά να εμπεριέχει τη διεθνοποίηση, την καινοτομία, τους σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας, εκμάθησης και πρακτικής εμπειρίας, την αξία της κοινωνικής προσφοράς και της συνεργασίας σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.

Αυτά όλα βρίσκονται στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο CITY College και οι φοιτητές και απόφοιτοί του τα αναγνωρίζουν ως βασικούς λόγους επιλογής του CITY College ως εκπαιδευτικού προορισμού τους. Αυτό επιζητούν όσοι, Έλληνες και ξένοι, επιλέγουν το CITY College για τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές τους.

Φοιτητές του CITY College σε εθελοντική́ δράση για το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στελεχών (Executive MBA)

To CITY College προσφέρει ένα σύγχρονο Executive ΜΒΑ με διεθνή χαρακτήρα (εκπαιδευτική εβδομάδα στη Βρετανία, ακαδημαϊκοί από Ελλάδα και εξωτερικό, επισκέπτες-καθηγητές από διεθνή πανεπιστήμια και από τον κόσμο των επιχειρήσεων, διεθνείς φοιτητές, καινοτόμο πρόγραμμα Συμβουλευτικής Καριέρας και Προσωπικής Ανάπτυξης κτλ), το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη που συμμετέχουν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους γνώσεις και δεξιότητες, συνεχίζοντας να εργάζονται και φοιτώντας ένα τριήμερο το μήνα (Πα-Σα-Κυ).

Πιστοποίηση και αναγνώριση από επίσημους διεθνείς φορείς διασφάλισης ποιότητας σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

To CITY College είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή που έχει διπλή πιστοποίηση από το ΑΜΒΑ και το ΑΑCSB.

Με τακτικούς ελέγχους ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας από έγκριτους φορείς που παρέχουν πιστοποίηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το CITY College έχει λάβει αναγνώριση και πιστοποίηση για το ίδιο ως εκπαιδευτικό ίδρυμα και για τα προγράμματά του από τους ακόλουθους φορείς: Association of MBA's (AMBA), Association to Advance Collegiate Schools and Business (AACSB), Βρετανική Ένωση Ψυχολόγων (BPS), Chartered Management Institute (CMI),  Βρετανικό Συμβούλιο Αναγνώρισης (BAC),  Ένωση Πληροφορικής Βρετανίας (ΒCS).

Η ακαδημαϊκή έρευνα στο επίκεντρο

Η προαγωγή της ακαδημαϊκής έρευνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του CITY College. Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας διεξάγουν σημαντικό ερευνητικό έργο.

Το 2003 το CITY College μαζί με το Πανεπιστημίο του Sheffield, ίδρυσε το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC), ένα διεθνές, μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και διεξάγει θεωρητική και εφαρμοσμένη έρευνα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. www.seerc.org

Προοπτικές καριέρας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Οι απόφοιτοί του CITY College έχουν υψηλό δείκτη απορρόφησης στην αγορά. Το Κέντρο Καριέρας, Επιχειρηματικότητας κι Απασχολησιμότητας υποστηρίζει ενεργά τους φοιτητές και τους αποφοίτους στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών (ή ακόμα και πριν από αυτή), συνδέοντας την φοιτητική κοινότητα στενά με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά εργασίας.

Ημέρα Καριέρας 2019 CITY College


Σύμφωνα με τα στατιστικά του Κέντρου Καριέρας του CITY College το 97% των αποφοίτων βρίσκουν εργασία ή απασχολούνται μέσα στον πρώτο χρόνο από ολοκλήρωση των σπουδών τους. Οι απόφοιτοι του CITY College είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Sheffield και έχουν όλα τα εφόδια, τις γνώσεις,  τις δεξιότητες ώστε να εργαστούν και να επιτύχουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ.: 2310 224026
email: acadreg@citycollege.sheffield.eu
https://citycollege.sheffield.eu