Skip to main content

CITY College: Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στο Τμήμα Πληροφορικής

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πληροφορικής του Κολλεγίου προσφέρονται στα αγγλικά και εντάσσονται στα «Weekend Masters».

Την έναρξη νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων (Masters και PG Certificate) στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει το Τμήμα Πληροφορικής του CITY College. Τα νέα αυτά καινοτόμα προγράμματα ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε προσφέρουν στους φοιτητές εξειδίκευση σε τομείς αιχμής του κλάδου της Πληροφορικής με προοπτικές άμεσης απορρόφησης και καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πληροφορικής προσφέρονται στα αγγλικά και εντάσσονται στα ‘Weekend Masters’, μία νέα γενιά μεταπτυχιακών του CITY College με παρακολούθηση μαθημάτων το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν πραγματικά πρότζεκτ (real-life projects) ή ακόμα και να κάνουν πρακτική άσκηση σε εταιρίες Πληροφορικής  με τις οποίες συνεργάζεται επίσημα το Τμήμα Πληροφορικής του CITY College κι έτσι να εφαρμόσουν άμεσα τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία κι επαφές.

«Με τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στόχος μας είναι να παρέχουμε στους φοιτητές μας τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ειδίκευση στις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις σημερινές και αυριανές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Τα προγράμματά μας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της γνώσης μέσα από πραγματικά case studies και εργασίες με πραγματικούς ‘πελάτες-εταιρίες’. Με αυτόν τον τρόπο, καθώς και με σύγχρονες διδακτικές μεθόδους επιτυγχάνεται η προετοιμασία των μεταπτυχιακών μας φοιτητών για άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας», λέει ο υπεύθυνος των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και Kαθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής, Δρ Δημήτρης Δρανίδης.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα μπορούν να ολοκληρωθούν είτε σε 1 χρόνο (full time) είτε σε 2 (part time) χρόνια ενώ τα PG Certificates σε μόνο 1 εξάμηνο.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι αποκτούν το πτυχίο ενός από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (25ο στην Ευρώπη, 78ο στον κόσμο - QS Rankings 2020): το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Για να δείτε τα προγράμματα σπουδών:

MSc in Web and Mobile Development

PG Certificate in Front-End Development (1 εξάμηνο)

PG Certificate in Mobile Development (1 εξάμηνο)

-Για όσους επιθυμούν να εισέλθουν εργασιακά στον κλάδο της Πληροφορικής   

To Tμήμα Πληροφορικής του CITY College, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της αγοράς του κλάδου της πληροφορικής αλλά και στην ανάγκη πολλών πτυχιούχων να επανενταχθούν ή να επαναπροσδιορίσουν τον χώρο εργασίας τους, δημιούργησε δύο νέα μεταπτυχιακά  προγράμματα στην Ανάπτυξη Λογισμικού  (MSc in Software Development,  MSc in Software Development with Industry Placement).

Η καινοτομία των μεταπτυχιακών είναι ότι απευθύνονται σε υποψηφίους που προέρχονται από άλλους κλάδους, δεν έχουν κάνει σπουδές Πληροφορικής και θέλουν να αποκτήσουν τις γνώσεις εκείνες ώστε να ενταχθούν εργασιακά στον χώρο της Πληροφορικής.  

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα μπορούν να ολοκληρωθούν είτε σε 1 χρόνο (full time) είτε σε 2 (part time) χρόνια.  Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε συνεργαζόμενες εταιρείες στην Ανάπτυξη Λογισμικού και έτσι, τελειώνοντας τις σπουδές τους να έχουν το πτυχίο τους αλλά και εργασιακή εμπειρία στον κλάδο εργασίας του.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι αποκτούν το πτυχίο ενός από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (25ο στην Ευρώπη, 78ο στον κόσμο - QS Rankings 2020): το Πανεπιστήμιο του Sheffield, που τους δίδει δυνανότητα να εργαστούν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών:

MSc in Software Development

MSc in Software Development with Industry Placement

Στο CITY College, πέρα από το Τμήμα Πληροφορικής, μεταπτυχιακά προγράμματα (Masters) προσφέρουν και τα άλλα τρία ακαδημαϊκά τμήματα: το Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας.

Δείτε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ.: 2310 224026

email: acadreg@citycollege.sheffield.eu

www.citycollege.sheffield.eu