Skip to main content

CL: Μαγεία Μέσι με χατ τρικ-Έκλεισε... το μάτι στους Γάλλους ο Φιρμίνο

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση άνοιξε σήμερα την αυλαία της και προσέφερε θέαμα και τέρματα για όλα τα γούστα.

Με θέαμα για όλα τα γούστα ξεκίνησε η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 4-0 την Αϊντχόφεν στο Καμπ Νου, με τον Αργεντίνο σταρ να πετυχαίνει χατ τρικ. Τα γκολ σημείωσε ο Μέσι στο 31', 77' και 87' και ο Ντεμπελέ στο 74'.



Στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ έδειξε το μεγαλείο της επικρατώντας 3-2 της Παρί Σεν Ζερμέν. Τα τέρματα για τους κόκκινους πέτυχαν ο Στάριτζ στο 30', ο Μίλνερ στο 36' (π) και ο Φιρμίνο λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, στο 92', ενώ για τους πρωταθλητές Γαλλίας, τα γκολ σημείωσαν ο Μουνιέρ στο 40' και ο Μπαπέ στο 83'.



Τη νίκη στο παρά πέντε πήρε και η Ίντερ στο Τζουζέπε Μεάτσα που επικράτησε 2-1 επί της Τότεναμ. Τα γκολ για τους γηπεδούχους έβαλαν ο Ικάρντι στο 85' και ο Βετσίνο στο 92', ενώ για την Τότεναμ το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Έρικσεν στο 53'.



Το διπλό πήρε η Ντόρτμουντ στο Γιαν Μπρέιντελ που νίκησε με 0-1 την Κλαμπ Μπριζ. Σκόρερ της αναμέτρησης, ο Πούλισιτς στο 85'.



Χωρίς νικητή τελείωσε ο αγώνας της Σάλκε με την Πόρτο. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια, με τα γκολ να σημειώνουν ο Εμπολό στο 64' για τους γηπεδούχους και ο Ντα Σίλβα από την άσπρη βούλα στο 75'.



Με 2-1 επικράτησε της Μονακό η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα τέρματα για τους Ατλέτι σημείωσαν ο Κόστα στο 31' και ο Χιμένες στο 46', ενώ για τη Μονακό σκόρερ αναδείχθηκε ο Γκρανσίρ στο 18'.

Τους τρεις βαθμούς πήρε και η Γαλατασαράι στο Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας, με τον Ροντρίγκες να ανοίγει το σκορ στο 9', τον Ντερντιγιόκ να βρίσκει δίχτυα στο 67' και τον Ινάν να γράφει το τελικό 3-0 στο 94' με εκτέλεση πέναλτι.

Στο 0-0 παρέμεινε, τέλος, η αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα με τη Νάπολι στο Μαρακανά.