Skip to main content

CL: Τεσσάρα η Ντόρτμουντ στην Ατλέτικο, σημαντικό διπλό για Πόρτο(vid)

Καταιγιστικοί οι Γερμανοί κόντρα στους ροχιμπλάνκος, τεσσάρα και για τη Λίβερπουλ, νίκησε την Ίντερ η Μπαρτσελόνα, κακή ισοπαλία για την Τότεναμ.

Με 8 αναμετρήσεις έκλεισε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Για το 1ο γκρουπ, Κλαμπ Μπριζ και Μονακό αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Το σκορ για τους Μονεγάσκους άνοιξε στο 31΄ο Σιλά ενώ για την πρωταθλήτρια Βελγίου ισοφάρισε στο 39΄ο Γουέσλει.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική σκορπίζοντας με 4-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σκόρερ για τη γερμανική ομάδα ήταν οι Βίτσελ (38΄), Γκερέϊρο (73’ , 89΄) και Σάντσο (84΄).

Για το 2ο γκρουπ, Αϊντχόφεν και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2. Το σκορ για την πρωταθλήτρια Ολλανδίας άνοιξε στο 30΄ο Λοθάνο ενώ για τα «σπιρούνια» ισοφάρισε στο 39΄ο Μόουρα με τον Κέϊν να δίνει προβάδισμα στο 55΄ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο 87΄ο Λουκ Ντε Γιονγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως η αγγλική ομάδα αγωνίζονταν από το 79΄με 10 παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Λιορίς.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 της Ίντερ. Σκόρερ για τους «μπλαουγκράνα» ήταν οι Ραφίνια (32΄) και Άλμπα (83΄).

Για το 3ο γκρουπ, η Λίβερπουλ επικράτησε με το ευρύ 4-0 του Ερυθρού Αστέρα. Σκόρερ για τους «κόκκινους» ήταν οι Φιρμίνιο (20΄), Σαλάχ (45΄, 51΄(πεν.)) και Μανέ (80΄).

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, Παρί Σεν Ζερμέν και Νάπολι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2. Το σκορ για τους «παρτενοπέϊ» άνοιξε στο 29΄ο Ινσίνιε ενώ οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν χάρις στο αυτογκόλ του Ρουί (61΄) με την ιταλική ομάδα να παίρνει προβάδισμα στο 77΄με το γκολ του Μέρτενς. Τη λύση στην πρωταθλήτρια Γαλλίας έδωσε στο 90΄+ 3΄) ο Ντι Μαρία ισοφαρίζοντας για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος για το 4ο γκρουπ, Γαλατάσαραϊ και Σάλκε έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Πόρτο κατάφερε να πάρει σημαντικό διπλό στη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ με 1-3. Σκόρερ για τους «Δράκους» ήταν οι Μαρεγκά (26΄πεν.), Ερέρα (35΄) και Κορόνα (47΄) ενώ για την πρωταθλήτρια Ρωσίας είχε μειώσει προσωρινά ο Μίραντσουκ (38΄). Σημειώνεται πως οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 76΄λόγω αποβολής του Κρκβέλια.