Skip to main content

Κλάμερ: Και όμως το αγαπημένο αξεσουάρ των 90's κάνει comeback

Γνωστό και ως κλάμερ, το συγκεκριμένο hair item υπήρξε ένα από τα δημοφιλέστερα των 90s και τώρα κάνει δυναμικό comeback.

Αν το καλοσκεφτείς, δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις ένα γυναικείο νεσεσέρ και να μην βρεις τουλάχιστον ένα claw clip σε αυτό. Γνωστό και ως κλάμερ, το συγκεκριμένο hair item υπήρξε ένα από τα δημοφιλέστερα των 90s και τώρα κάνει δυναμικό comeback, με την υπόσχεση να αναβαθμίσει με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο κάθε look.



Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από τα it girls, που επαναφέρουν μέσα από τις εμφανίσεις τους αυτό το αξεσουάρ μαλλιών και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν στο Instagram κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον και συγκεντρώνουν άπειρα likes.

@vpettorelli



Σύμφωνα με το marieclaire.g, το κλάμερ ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις, από τις πιο κάζουαλ μέχρι τις βραδινές εξόδους και με όλα τα μήκη μαλλιών. Οι προτάσεις για τον τρόπο χρήσης του ποικίλλουν. Μπορείς να πιάσεις όλα τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και να αφήσεις μερικές τούφες να πέφτουν στο πλάι για να γίνει το hairstyle πιο ατημέλητο και σέξι ή να δημιουργήσεις ένα half up look.

@luxyhair



Ακόμη, στο Instagram είδαμε το κλάμερ να αντικαθιστά το κλασικό λαστιχάκι σε χτενίσματα με buns αλλά και σε αλογοουρές αφού οι γυναίκες επιλέγουν αυτό για να τις συγκρατήσουν.

@mykitsch



Να θυμίσουμε, ότι το Φθινόπωρο 2018, στο τελευταίο σόου του Αlexander Wang στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ο σχεδιαστής προτίμησε το κλάμερ για τα χτενίσματα των μοντέλων, που περπάτησαν στο catwalk του διάσημου οίκου μόδας έχοντας αυτά στα μαλλιά. Ανάμεσα στα μοντέλα ήταν και η Kaia Gerber. Οπως είχε εξηγήσει ο σχεδιαστής το συγκεκριμένο look στα μαλλιά παραπέμπει στην δύναμη των ’80s, όταν οι γυναίκες είχαν αυστηρή σιλουέτα και ένιωθαν «σούπερ δυναμικές».

Κεντρική φωτογραφία - @honor_allen