Skip to main content

ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο (video)

Η γυναίκα δέχθηκε πυρά από έναν αξιωματικό των δυνάμεων επιβολής του νόμου μέσα στο αμερικανικό Καπιτώλιο, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Νεκρή είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν μεγάλα αμερικανικα μέσα ενημέρωσης η γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια της εφόδου οπαδών του απερχόμενου προέδρου Τραμπ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η γυναίκα ήταν διαδηλώτρια ή εργαζόμενη στο Καπιτώλιο, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, πάντως, ήταν μεταξύ των οπαδών του Τραμπ. Η γυναίκα δέχθηκε πυρά από έναν αξιωματικό των δυνάμεων επιβολής του νόμου μέσα στο αμερικανικό Καπιτώλιο, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο από τη στιγμή που η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τους πυροβολισμού.

Μεταφέρθηκε, μέσα στο αίμα, ύστερα από τον πυροβολισμό στο στήθος, στο νοσοκομείο. Ο σοβαρός τραυματισμός προκλήθηκε μέσα στις συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως τη συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Μέσα ενημέρωσης από όλον τον κόσμο μεταδίδουν εικόνες χάους από το Καπιτώλιο καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ που πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και μπήκαν στο κτγριο.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτηρίων του αμερικανικού Κογκρέσου σήμερα, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που διαδήλωναν κατά της επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν μπροστά από το Καπιτώλιο, σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα, παραβίασαν τα οδοφράγματα ασφαλείας, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου διέταξε το προσωπικό του Κογκρέσου να απομακρυνθεί από το κτήριο Cannon καθώς και από άλλα που βρίσκονται περιμετρικά του Καπιτωλίου λίγο μετά τη λήξη μιας ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν κατά της επικύρωσης από τους εκλεγμένους του Κογκρέσου της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, που πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο Καπιτώλιο.

"Μόλις έφυγα από το γραφείο μου στο Cannon εξαιτίας μιας κοντινής απειλής. Τώρα βλέπουμε διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία του Καπιτωλίου", έγραψε στο Twitter η Ρεπουμπλικανή εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Μέις.

Παράλληλα, διακόπηκε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ.