Skip to main content

CNN: Θύμα των Πούτιν και Ερντογάν ο «παραληρηματικός» Τραμπ

Σύμφωνα με διαδικτυακό δημοσίευμα-καταπέλτη ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, ως «συνεχώς απροετοίμαστος» για σοβαρά θέματα.

Δημοσίευμα-καταπέλτη κατά του Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε το CNN, παρουσιάζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο ως «συνεχώς απροετοίμαστο» για συζητήσεις, που αφορούν σοβαρά θέματα, αλλά και ως θύμα των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Το δημοσίευμα του CNN επικαλείται εκατοντάδες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του αμερικανού προέδρου με ηγέτες ξένων κρατών υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω στοιχεία δικαιολογούν την άποψη δύο πρώην υπουργών, δύο συμβούλων εθνικής ασφαλείας και του πρώην επικεφαλής του επιτελείου του ότι «αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Δύο πηγές που επικαλείται το CNN αναφέρουν για τον Τραμπ ότι είναι «παραληρηματικός», όσον αφορά τις συναλλαγές του με τους ξένους ηγέτες. Όπως λένε, μάλιστα, αντί η κατάσταση να βελτιώνεται με την πάρθοδο του χρόνου, εκείνος συνεχίζει να πιστεύει ότι θα μπορούσε είτε να σαγηνεύσει, είτε να εκφοβίσει είτε να χειραγωγήσει σχεδόν κάθε ηγέτη προκειμένου να υποταχθεί στη θέλησή του «ενώ συχνά προωθεί στόχους που αφορούν την προσωπική του ατζέντα αντίθετα με ό,τι οι ανώτεροι σύμβουλοί του θεωρούν εθνικά συμφέρον για τις ΗΠΑ».

Το CNN τονίζεο πως, τα περισσότερα τηλεφωνήματα του Τραμπ, με άλλον ηγέτη είναι με τον Ερντογάν «ο οποίος ορισμένες φορές τηλεφωνούσε δύο φορές την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο και συνδεόταν απευθείας με τον Τραμπ με διαταγή του Αμερικανού προέδρου».

Τελείως διαφορετική ήταν η σχέση του Τραμπ με ηγέτες συμμαχικών χωρών, όπως για παράδειγμα η Βρετανία και η Γερμανία. Στην Τερέζα Μέι ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN, έλεγε ότι είναι αδύναμη και δεν είχε θάρρος, ενώ στην Άνγκελα Μέρκελ έλεγε ότι είναι «ανόητη».

Στα τηλεφωνήματα που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο ο Τραμπ παρουσιάζεται να καυχιέται για τα πλούτη του, την εξυπνάδα του και τα «μεγάλα επιτεύγματά του ως πρόεδρος», μιλώντας σε ηγέτες χωρών όπως ο Σαουδάραβας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ο Βορειοκορεάτης, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την ίδια τακτική φαίνεται πως εφαρμόζει και όταν μιλά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους οποίους κακολογούσε τον Τζορτζ Μπους και τον Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζοντας ότι οι απευθείας συνομιλίες μαζί του θα ήταν πολύ πιο αποδοτικές από ό,τι συνέβαινε επί των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

«Δεν ήξεραν την τύφλα τους» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Τραμπ για τους προκατόχους του.