Skip to main content

Coming out από τον πρώην ποδοσφαιριστή Ριτσάρλισον - «Είμαι αμφιφυλόφιλος»

«Όλη μου τη ζωή με ρωτούσαν αν είμαι γκέι. Έχω βγει με άντρες και έχω βγει και με γυναίκες... Είμαι φυσιολογικός, έχω επιθυμίες», είπε ο Βραζιλιάνος

Ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ριτσάρλισον, αποκάλυψε ότι είναι αμφιφυλόφιλος, λέγοντας ότι τώρα αναρωτιέται αν τα πράγματα θα «καλυτερέψουν» μετά από χρόνια, έχοντας υποφέρει από ομοφοβική κακοποίηση, στη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Ριτσάρλισον, ο οποίος έπαιξε στην εθνική Βραζιλίας το 2008, είπε σε ένα podcast που κυκλοφόρησε από τον όμιλο «Globo» σήμερα, ότι επέλεξε να μιλήσει αφού πολλοί άνθρωποι τον προέτρεψαν να πάρει θέση.

«Σήμερα αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά: είμαι αμφιφυλόφιλος. Αν αυτό ήταν που έλειπε, ορίστε. Τώρα θέλω να δω αν τα πράγματα θα βελτιωθούν πραγματικά, αυτή είναι η ερώτησή μου», είπε ο Ριτσάρλισον.

 «Όλη μου τη ζωή με ρωτούσαν αν είμαι γκέι. Έχω βγει με άντρες και έχω βγει και με γυναίκες... Είμαι φυσιολογικός, έχω επιθυμίες», πρόσθεσε.

 Πρώην αριστερός μπακ και μέσος, ο Ριτσάρλισον έπαιξε για μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένων των Σάο Πάολο και Ατλέτικο Μινέιρο.

Κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα τρεις φορές, μαζί με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA με τη Σάο Πάολο και το Copa Libertadores, το αντίστοιχο του Champions League της Νότιας Αμερικής, με την Ατλέτικο Μινέιρο.

O 39χρονος είναι πλέον αθλητικός σχολιαστής των τηλεοπτικών σταθμών Globo και SporTV.6955090530

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ