Skip to main content

Κορωνοϊός:Ακόμα και από Νοέμβριο το νέο εμβόλιο - Οι δόσεις για Ελλάδα

Το εμβόλιο θα διατεθεί στα κράτη μέλη αναλογικά με τον πληθυσμό. Οι δόσεις που αντιστοιχούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο

Μήνας ορόσημο για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού της AstraZeneca ο Οκτώβριος καθώς θα κρίνει αν η διάθεσή του μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από τον Νοέμβριο.

Όπως αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχους στις Βρυξέλλες μιλώντας σε δημοσιογράφους, αν τα αποτελέσματα της 3ης φάσης που ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο είναι θετικά, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την εταιρία, έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσει άμεσα, η διάθεση του εμβολίου. Η συμφωνία αυτή προβλέπει έως το τέλος Δεκεμβρίου, να έχουν παραδοθεί στην Ευρώπη 30 εκατ. δόσεις.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, το εμβόλιο θα διατεθεί στα κράτη μέλη αναλογικά με τον πληθυσμό και σύμφωνα με τους υπολογισμούς στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα αντιστοιχούν 600.000 δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με το skai.gr.

Βέβαια προϋπόθεση για να υλοποιηθεί αυτό το αισιόδοξο και ευχάριστο σενάριο, είναι να εξελιχθεί θετικά και η τρίτη φάση του εμβολίου του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης.

Παράλληλα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα γνωρίζει έως τα τέλη Οκτωβρίου εάν το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσει είναι πετυχημένο και στην περίπτωση που αυτό ισχύει, θα το υποβάλει αμέσως για έγκριση.

Η Pfizer έχει συμπεριλάβει 23.000 ασθενείς στις δοκιμές εμβολίου μέχρι σήμερα, δήλωσε ο διευθύνων της σύμβουλος 'Αλμπερτ Μπουρλά σε διαδικτυακή ενημέρωση που χρηματοδότησε η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών.

Η Pfizer προσπαθεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού μαζί με τον εταίρο της, τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.