Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020
x

CRETA FARMS: ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟ MOU - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Οι δύο βασικοί μέτοχοι, οι κ.κ. Κώστας και Μάνος Δομαζάκης υπέγραψαν το Memorandum of Understanding, μετά από παραίνεση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε λιγότερα από δύο εικοσιτετράωρα από τότε που ανέλαβε την υπόθεση της Creta Farms, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να πείσει τους μεγαλομετόχους της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να συναινέσουν και να υπογράψουν το MoU για τη διάσωση της εταιρείας. Με τον υπουργό να απαντά στην ερώτηση, πώς κατάφερε να πείσει τους αδελφούς Δομαζάκη να υπογράψουν το MoU, ότι «έχω μεγάλη πειθώ. Τους κατέστησα σαφές πως θα έβγαινα να δηλώσω ποιος από τους δύο φταίει, και ήταν ένα επιχείρημα το οποίο νομίζω ότι μέτρησε».

«Η εταιρεία αυτή την εβδομάδα θα έκλεινε, δεν θα υπήρχε επόμενη εβδομάδα για την εταιρεία», ανέφερε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν μπαίνει στις λεπτομέρειες αναδιάρθρωσης αλλά στο διπλωματικό κομμάτι για να προχωρήσουν οι τράπεζες για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Η κινητοποίηση του υπουργού ήρθε μετά και την ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα στην εταιρεία από τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνης, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι, οι κ.κ. Κώστας Δομαζάκης και Μάνος Δομαζάκης υπέγραψαν το Memorandum of Understanding (MoU) ξεχωριστά, ο πρώτος λίγο πριν τις 10 το πρωί και ο δεύτερος στις 11, με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες. Με την υπογραφή του MoU δεσμεύονται όλοι σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Η υπογραφή του MoU από τους μεγαλομετόχους της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας αποτελούσε βασικό αίτημα των τραπεζών. Το MoU προβλέπει την τοποθέτηση CRO στην εταιρεία, την επιστροφή των σημάτων και των πατεντών της εταιρείας από κυπριακή εταιρεία στην κρητική αλλαντοβιομηχανία, άνοιγμα των γραμμών πίστωσης από τις τράπεζες ενώ η ελεγκτική εταιρεία EY ανέλαβε να βρει στρατηγικό επενδυτή.

Ήδη ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει περισσότερα από 4 επενδυτικά σχήματα, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν στην επόμενη ημέρα της εταιρείας θα έχουν λόγο οι αδελφοί Δομαζάκη ως μέτοχοι.

Μετά και από τη σημερινή εξέλιξη οι Τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι θα ανοίξουν τις εγγυητικές προκειμένου να λειτουργήσει η παραγωγή η οποία βρίσκεται σήμερα στο μηδέν, με την εταιρεία να έχει ζητήσει 3-4 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει.

Πηγή: capital.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ