Skip to main content

Θεσσαλονικείς λανσάρουν e-delivery για ειδικές διατροφικές ομάδες(vid)

Λύση στο πρόβλημα vegan, vegeterian, διαβητικών και άλλων που θέλουν να παραγγείλουν φαγητό αλλά δεν μπορούν, δίνουν δύο νεαροί Θεσσαλονικείς

Σφήνα σε μια διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος διατροφική αγορά προσδοκούν να μπουν δύο νέοι Θεσσαλονικείς, λανσάροντας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα delivery φαγητού σε ειδικές διατροφικές ομάδες.

Η Ιωάννα Δελήπαλτα και ο Χάρης Σαμαράς με το ctrlEat ελπίζουν να δώσουν ένα τέλος στην... Οδύσσεια των vegan, vegeterian και άλλων ειδικών διατροφικών ομάδων όταν προσπαθούν να παραγείλουν φαγητό από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μάλιστα πρόκειται για ένα εγχείρημα που χαρακτηρίζεται από τη μοναδικότητά του στη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, γεγονός που αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα μια διαρκώς αναπτυσσόμενης αγοράς στην Ιωάννα και τον Χάρη.

«Τι να παραγγείλω;»

Το ctrlEat καλύπτει ένα φάσμα διατροφικών ομάδων όπως είναι οι vegeterian, οι vegan, οι δυσανεκτικοί στη γλουτένη και τη λακτόζη, οι διαβητικοί, ενώ στην πορεία θα προστεθούν και άλλες διατροφικές ομάδες, όπως για παράδειγμα όσοι κάνουν κετογονική διατροφή.

«Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία μας να δημουργήσουμε μια καινούργια πλατφόρμα delivery», αναφέρει στη Voria.gr η Ιωάννα Δελήπαλτα, που είναι και CEO της πλατφόρμας.

Έχοντας από πίσω τους τη σημαντική συμβολή του Ok!Thess, αντιλήφθηκαν ότι δεν γίνεται να βγουν στην αγορά να πουλήσουν μια πλατφόρμα που δεν προσφέρει κάτι νέο στο χρήση, καθώς πλατφόρμες delivery στη χώρα υπάρχουν και μάλιστα έχουν μεγάλη αποδοχή, ειδικά στο νεανικό κοινό.


«Μπήκαμε στη διαδικασία να δημιουργήσουμε μια πρόταση αξίας για τους χρήστες», εξηγεί η Ιωάννα και μαζί με τον συνεργάτη της συζήτησαν με σεφ και ανθρώπους που ακολουθούν ειδικές διατροφές για τη δυσκολία να βρουν το φαγητό που αναζητούν τόσο σε εστιατόρια όσο και στις πλατφόρμες delivery.

Διατροφολόγοι έδωσαν τις πρώτες κατευθύνσεις στους δημιουργούς του ctrlEat, ενώ μέσω του διαδικτύου υπήρξαν περαιτέρω επαφές με ειδικές διατροφικές ομάδες όπως οι κοιλιοκακικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε και σχετική έρευνα με ερωτηματολόγιο που δόθηκε για να απαντηθεί από συγκεκριμένες διατροφικές ομάδες και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την Ιωάννα και τον Χάρη ώστε να προχωρήσουν περαιτέρω.

Καταλυτική ήταν η συμβολή του Ok!Thess στο να υπερκεραστούν σύντομα ορισμένα γραφειοκρατικά εμπόδια για τους δύο νέους, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπαιρναν αρκετούς μήνες.

Ο τρόπος λειτουργίας

Η πανδημία ήταν ένας λόγος για ένα μεγάλο κύμα επιστροφής στο delivery και μάλιστα μέσω του διαδικτύου.

«Δυστυχώς δεν είμαστε τότε έτοιμοι, ωστόσο η καραντίνα έχει δείξει ότι υπήρξε μια αλλαγή στον τρόπο παραγγελίας φαγητού αφού όλο και περισσότερος κόσμος εμπιστεύεται την παραγγελία μέσω διαδικτύου», επισημαίνει η Ιωάννα.

Η πλατφόρμα που είναι στον αέρα εδώ και λίγο καιρό προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο φιλική ως προς τον χρήστη.

Βασικό προαπαιτούμενο είναι ο χρήσης να αναφέρει σε ποια διατροφική ομάδα ανήκει και στη συνέχεια του δίνεται η δυνατότητα να δει καταστήματα από τα οποία μπορεί να παραγγείλει.

«Θέλουμε να φανεί ότι υπάρχει εξειδίκευση στην πλατφόρμα μας. Όταν επιλέγει ένα κατάστημα ο χρήστης θα βλέπει στον κατάλογο μόνο τους κωδικούς που τον αφορούν και όχι περιττά στοιχεία», τονίζει η Ιωάννα Δελήπαλτα.

Από Θεσσαλονίκη... εκτός συνόρων

Στόχος των δημιουργών του ctrlEat είναι η ανάπτυξη application για κινητά, ενώ σκοπεύουν να στήσουυν την πλατφόρμα σε δικό τους λειτουργικό σύστημα αφού χρησιμοποιούν άλλο αυτή τη στιγμή.

Στην παρούσα φάση η πλατφόρμα περιλαμβάνει καταστήματα μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ γίνονται συζητήσεις για ένταξη καταστημάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης.



«Στόχος είναι να επεκταθούμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να βγούμε και εκτός συνόρων. Μέχρι τον Σεπτέμβριο στοχεύουμε να έχουμε καλύψει όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ έως το τέλος του έτους θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για καταστήματα στην Αθήνα», αναφέρει η Ιωάννα Δελήπαλτα.