Skip to main content

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Επιτυχής ο σχολικός διαγωνισμος ανακύκλωσης

Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 18 νηπιαγωγεία και 12 δημοτικά σχολεία, τα οποία σε μόλις τέσσερις μήνες συνέλεξαν περισσότερα από 7.000 κιλά.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 18 νηπιαγωγεία και 12 δημοτικά σχολεία, τα οποία σε μόλις τέσσερις μήνες συνέλεξαν περισσότερα από 7.000 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή, τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες, ενώ παράλληλα δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Ο δήμος, θα επιβραβεύσει τα σχολεία που διακρίθηκαν με χρηστικά δώρα και δεντράκια για τις σχολικές τους μονάδες, ενώ όλα τα σχολεία θα λάβουν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους, μέσα στις επόμενες μέρες.

Η βράβευση των πρώτων σχολείων θα πραγματοποιηθεί σε κλειστή εκδήλωση με τη συμμετοχή μόνο των αρμόδιων φορέων και των υπεύθυνων των σχολείων, λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, την Παρασκευή 26/6 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο».

Τη βράβευση υποστηρίζουν, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης θα συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και τη νέα σχολική χρονιά σε ακόμη περισσότερα σχολεία.