Skip to main content

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο

Αντικαταστάθηκαν οι τάπητες στον ανοιχτό χώρο του δημοτικού σταδίου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» αλλά και στο κλειστό γυμναστήριο «Αναστασία Κελεσίδου»

Έργο που αφορά την αντικατάσταση ταπήτων στον ανοιχτό χώρο στίβου στο δημοτικό στάδιο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αλλά και στο Κλειστό Γυμναστήριο Στίβου Αμπελοκήπων «Αναστασία Κελεσίδου» ολοκληρώθηκε. Το έργο αναφέρεται στην αντικατάσταση α)του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) για τη διεξαγωγή αγώνων στίβου β) του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) στο κλειστό γυμναστήριο στίβου.
 
Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε όλη η επιφάνεια που καλύπτει τον υφιστάμενο εξωτερικό στίβο, με συνθετικό τάπητα τελευταίας τεχνολογίας που να εγγυάται την ευχρηστία του, την ανθεκτικότητα του σε σχέση με την αθλητική λειτουργία και συμπεριφορά, τις τεχνικές του ιδιότητες και την προστατευτική λειτουργία και συμπεριφορά (απόσβεση των κρουστικών δυνάμεων που ενεργούν στον αθλούμενο σαν αποτέλεσμα της απόδοσης του συνθετικού τάπητα). Ο τάπητας είναι μη υδατοπερατός πάχους 13-15 mm για τις αγωνιστικές περιοχές του στίβου και 20 mm για τις περιοχές των αλμάτων.

Επισημαίνεται ότι ο νέος συνθετικός τάπητας που τοποθετήθηκε πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές ΕΞ-ΥΛ-ΔΑΠ2/Τρ2 των συνθετικών ταπήτων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του υπάρχοντα τάπητα, έγινε η γραμμογράφηση των διαδρομών του στίβου με τα νέα δεδομένα, με χρώμα που ορίζουν οι προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Ήδη σήμερα διεξάγονται οι εξετάσεις (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υποψηφίους.