Skip to main content

Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μιγκοτζίδη στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Στο τουρνουά συμμετείχαν 110 παιδιά ενώ στην εκδήλωση βράβευσης της Κυριακής 22 Μαΐου τιμήθηκαν διάφοροι άνθρωποι του αθλητισμού

Τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μιγκοτζίδη τίμησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεκάδες νεαροί αθλητές της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο ομώνυμο 11ο τουρνουά ποδοσφαίρου για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Το τουρνουά διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης που φέρει το όνομα του Κωνσταντίνου Μιγκοτζίδη ενώ στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου τιμήθηκαν, σύμφωνα με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, για το ήθος τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό οι:

- Άγγελος Χαριστέας (πρωταθλητής Ευρώπης στο EURO 2004 με την Εθνική Ελλάδας)

- Δημήτρης Καλόπουλος (πρώην διεθνής διαιτητής Super League)

- Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (πρώην διαιτητής Super League)

- Νόνταρ Ξαντίνωβ (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αμπελοκήπων)

Για τον Κωνσταντίνο Μιγκοτζίδη μίλησε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου σημειόνοντας ότι
«ο Αμπελοκηπιώτης Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1982, αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αμπελοκήπων, σπούδασε ΙΕΚ ηλεκτρονικός τηλεπικοινωνιών και στη συνέχεια εργάστηκε ως Τεχνικός Δικτύων Η/Υ. Παράλληλα εργαζόταν ως εθελοντής στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος επιχειρήσεων στον Όλυμπο. Στις 2/2/2006, σε ηλικία 23 ετών, κατά τη διάρκεια κατάβασης από τον Μύτικα, ο Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης σκοτώθηκε μετά από πτώση στην τοποθεσία Καζάνια. Ο δήμος Αμπελοκήπων θεωρώντας υποχρέωσή του να τιμήσει έστω και μετά θάνατον το νέο αυτό παιδί έδωσε το όνομα του στο γήπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή όπου κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες διοργανώνουμε το τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη αυτού του νέου ανθρώπου. Ο Κώστας Μιγκοτζίδης στη διάρκεια της εθελοντικής του προσφοράς βοήθησε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας επιδεικνύοντας υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Στο τουρνουά συμμετείχαν 110 παιδιά. Όπως αναφέρει ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης, στα παιδιά μοιράστηκαν και τις δύο ημέρες του τουρνουά νερά, χυμοί και στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλα τα παιδιά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής και στις ομάδες κύπελλα και λάβαρα του γραφείου αθλητισμού του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι εξής ομάδες:

1. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

2. Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

3. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ

4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

5. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

- Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου

- Ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας

- Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Εμμανουήλ Ιωαννίδης

- Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Μανωλόπουλος

- Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Αποστολίδου

- Ο σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων Θόδωρος Σιδηρόπουλος

- Ο διαιτητής Δημήτρης Καλόπουλος

- Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

- Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αμπελοκήπων Νόνταρ Ξαντίνωβ

- Ο αθλητικός ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Κόκκινος

- Ο ατζέντης από τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Αχιλλέας Χατζηνικολάου

- Ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αμπελοκήπων Αστέριος Αλμπάνης

- Οι γονείς και η αδελφή του Κωνσταντίνου Μιγκοτζίδη

- Γονείς και πλήθος φίλων των ποδοσφαιριστών

Στον τελικό του τουρνουά νικήτρια ήταν η ομάδα της ακαδημίας ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Θεσσαλονίκης που κέρδισε στον τελικό τον Αστέρα Αμπελοκήπων με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι. H κανονική διάρκεια του αγώνα ήρθε 3-3.

«Ευχαριστούμε για την πολύ σημαντική προσφορά της, την ΠΡΟΤΕΚΤΑ (ιατροφαρμακευτική φροντίδα) και ιδιαίτερα τον Γεώργιο Μακαβό για την παρουσία τους στους αγώνες και τις δύο ημέρες του τουρνουά. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρό του Επιτροπής Διαιτησίας Αλέκο Τικόζογλου για τη βοήθεια και τους διαιτητές Κυριάκο Λαζαρίδη και Μάριο Λαζαρίδη για τη διαιτησία τους στους αγώνες του τουρνουά», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.