Skip to main content

Δ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Πλήθος δράσεων στην Εβδομάδα Κινητικότητας

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν δράσεις όπως ποδηλατοπορεία, παρέλαση κρουστών, παραδοσιακά παιχνίδια και θεατρική παράσταση δρόμου.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση «Συνδυάζω – Μετακινούμαι… με φαντασία» σε τμήμα της κεντρικής οδού Χαλκίδη, ξεκινώντας από την πλατεία Επταλόφου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ποδηλάτες αλλά και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού. κ. Αναστάσιος Εμεινίδης.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν δράσεις όπως: ποδηλατοπορεία, παρέλαση κρουστών, παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγραφική για παιδιά, θεατρική παράσταση δρόμου, πίστα ποδηλατικών δοκιμασιών, γνωριμία με το ηλεκτρικό ποδήλατο κ.ά.



Στις 18.30 ξεκίνησε η μεγάλη ποδηλατοπορεία, ενώ οι τρεις δήμαρχοι των δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Ευόσμου – Κορδελιού συναντήθηκαν με τις αντίστοιχες ποδηλατοπορείες τους στη συμβολή των οδών Λεωφ. Δενδροποτάμου με 28ης  Οκτωβρίου.

Στη διαδημοτική δράση έδωσε το παρών και ο Ο.Α.Σ.Θ οποίος έδωσε μετά από κλήρωση 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών καθώς και η ομάδα μελέτης του Α.Π.Θ., προς ενημέρωση των δημοτών, σε σχέση με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονείται στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων συνέβαλαν δραστικά στην πρόληψη όλων των αστάθμητων παραγόντων.



Ο δήμος προωθεί και δεύτερη δράση: «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας»  (Social Biking Challenge) στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Ποδηλασίας «Thessaloniki WEST» η οποία συνεχίζεται μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τους δήμους Παύλου - Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου και το Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι νικητές της κάθε φάσης θα κερδίσουν (κατόπιν κλήρωσης και ανάλογα με τους πόντους που έχουν συγκεντρώσει), 7 ποδήλατα και συνολικά 30 αξεσουάρ ποδηλάτου). Επιπλέον βραβεία θα κερδίσουν οι νικητές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έπαθλα είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑΘΕΣΣ, Εταιρείας διανομής αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε.