Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Ο δήμαρχος κάλεσε το υπουργείο να επανεξετάσει και να ανακαλέσει μια «αδικαιολόγητη απόφαση για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων»

Την αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ζητήσει συγχωνεύσεις τμημάτων των δημοτικών σχολείων του δήμου Αριστοτέλη εκφράζει ο δήμος, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη από εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και υγειονομικής άποψης».

Συγκεκριμένα, ο δήμος αναφέρεται στις συγχωνεύσεις τμημάτων των Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης, Παλαιοχωρίου, Στανού (του φημισμένου χωριού των πολυτέκνων) και Αμμουλιανής (του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας), ενώ τω μέσω της σχολικής χρονιάς.

Σε σχετική δήλωσή του, ζητώντας την ανάκληση της σχετικής απόφασης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει πως «αμφιβάλω αν υπάρχει το παραμικρό επιχείρημα που μπορεί να επικαλεστεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να πείσει οποιονδήποτε για την ορθότητα της απόφασής του να συγχωνεύσει τμήματα δημοτικών σχολείων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά και μάλιστα με το Υπουργείο να εκφράζει ποικιλοτρόπως την ικανοποίησή του, για έγκαιρη προετοιμασία και οργάνωση που προηγήθηκε. Έγκαιρη προετοιμασία, σημαίνει πως τα όποια κενά μπορούν να καλυφθούν με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος και σίγουρα όχι σε βάρος της ψυχολογίας εκατοντάδων μαθητών και των γονέων τους, καθώς και των εκπαιδευτικών. Καλώ το Υπουργείο να επανεξετάσει και να ανακαλέσει μια αδικαιολόγητη απόφαση, όταν μάλιστα η πανδημία παραμένει σε εξέλιξη και μαζί της η ανάγκη να μειώνονται οι συνθήκες συνωστισμού όπου είναι δυνατόν και σίγουρα όχι να δημιουργούνται ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ