Skip to main content

Δ. Αριστοτέλη: Στο «Α.Τρίτσης» έργα σε Ιερισσό και Αμμουλιανή

Δύο ακόμα έργα υποβάλλονται στο πρόγραμμα για επέκταση αποχετευτικού δικτύου στην Ιερισσό και αναβάθμιση του Βιολογικού της Αμμουλιανής.

Προτάσεις χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για δύο ακόμα σημαντικά έργα αποχέτευσης σε Ιερισσό και Αμμουλιανή προς βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και για την αύξηση των δυνατοτήτων φιλοξενίας αυξημένου αριθμού επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο, υπέβαλε προ ημερών ο δήμος Αριστοτέλη.

Η Ιερισσός είναι ο οικισμός υποδοχής ενός εκ των έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν και αφορά την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της πρωτεύουσας του Δήμου σε σημεία όπου δεν υφίστατο αποχετευτικό σύστημα, με συνολικό προϋπολογισμό 1.657.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 258.000 ευρώ, αφορά στην προμήθεια νέου εξοπλισμού και στην ενίσχυση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Αμμουλιανής έτσι ώστε αυτή να καταστεί λειτουργική και ως προς την παραλαβή βοθρολυμάτων.

Ο δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος τόνισε σχετικά: «Θεωρώ απαραίτητη την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην έδρα του δήμου. Δεκαετίες τώρα το θέμα αυτό δεν είχε προσεγγιστεί όπως έπρεπε. Όσο σημαντική είναι η επέκταση του δικτύου στην Ιερισσό, άλλο τόσο σημαντική είναι η αναβάθμιση των ΕΕΛ. Με τη σωστή λειτουργία τους αντιμετωπίζεται η ρύπανση των υδατικών πόρων από τα υγρά απόβλητα αστικού τύπου και διασφαλίζεται η προστασία της δημόσιας υγείας. Εξυπηρετείται η καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και η φιλοξενία των τουριστών που επισκέπτονται τους οικισμούς, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Ειδικά για την Αμμουλιανή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα, που έγκειται στο γεγονός ότι ο τοπικός βιολογικός δέχεται μόνο τα αστικά λύματα της Αμμουλιανής ενώ δεν υπάρχει ο κατάλληλος ΗΛΜ εξοπλισμός για την προεπεξεργασία των βοθρολυμάτων του νησιού συνολικά, με την μεταφορά τους εκτός του νησιού να αποτελεί μια επίπονη και κοστοβόρα διαδικασία. Θέλουμε το “διαμάντι” στο παράκτιο στέμμα του Δήμου Αριστοτέλη, να αποκτήσει σταδιακά όλες εκείνες τις υποδομές που θα στηρίζουν τον ελκυστικό χαρακτήρα του».