Skip to main content

Δ. Δέλτα: Παραμένει το αστυνομικό τμήμα στη Χαλάστρα

Για δικαίωση των προσπαθειών έκανε λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ Αστυνομικού Σταθμού στη Χαλάστρα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού με έδρα τη δημοτική ενότητα Χαλάστρας του δήμου Δέλτα, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Δέλτα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Για δικαίωση των προσπαθειών έκανε λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

«Είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μας για να γίνει το αυτονόητο, να μη μείνει η Χαλάστρα και η ευρύτερη περιοχή χωρίς αστυνομία. Είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ που αποφάσισε η κυβέρνηση, μιας και όλοι θεωρούσαν ότι η Χαλάστρα θα μείνει χωρίς αστυνομία. Όπως σε κάθε θέμα που αποφασίζει η κεντρική διοίκηση, επιλέξαμε και αυτή τη φορά να κάνουμε μια προσπάθεια ουσίας, μακριά από κραυγές και φώτα, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία. Και το καταφέραμε», τόνισε ο δήμαρχος.  

Όπως σημειωσε, οι ανάγκες αστυνόμευσης του δήμου είναι πολύ μεγάλες,  λόγω και των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων.
«Γνωρίζουμε ότι η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως οι πολίτες απαιτούν. Και απαιτούν δικαίως. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε διαρκώς και σε κάθε ιεραρχικό επίπεδο το θέμα της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών μας», τόνισε.