Skip to main content

Σχέδιο για πεζοδρόμηση κεντρικών οδών της Σίνδου τις Κυριακές

Ο δήμαρχος Δέλτα αποδέχθηκε καταρχήν το σχετικό αίτημα του συλλόγου καταστηματαρχών της Σίνδου - Ποιες οδοί προτάθηκαν για πεζοδρόμηση,

Την πεζοδρόμηση οδικών αξόνων της κοινότητας της Σίνδου για τις Κυριακές, μέχρι τέλος Αυγούστου, αποδέχθηκε καταρχήν ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, μετά από σχετικό αίτημα του συλλόγου καταστηματαρχών της περιοχής.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση, είναι να στηριχθούν οι επαγγελματίες της Σίνδου και να έχουν την ευκαιρία οι πολίτες  να περπατήσουν στους δρόμους της κοινότητας με ασφάλεια χωρίς την πίεση του κυκλοφοριακού φόρτου.

Παράλληλα οι επαγγελματίες της Σίνδου πρότειναν να διοργανώσουν σε συνεργασία με τον δήμο σειρά εκδηλώσεων για την τόνωση της αγοράς, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για τον κορωνοϊό.

«Ο δήμος Δέλτα βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών της Σϊνδου οι οποίοι με τις εξαιρετικές τους προτάσεις και παρεμβάσεις συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας παροχών εξυπηρέτησης προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και του κοινωνικού συνόλου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Η πρόταση για την πεζοδρόμηση οδικών αξόνων στο κέντρο της Σίνδου έχει σταλεί προς έγκριση στο τοπικό συμβούλιο Σίνδου όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες θα καθοριστούν και οι εναλλακτικές διαδρομές των οχημάτων, η πιθανή μονοδρόμηση, η μέριμνα για τη διέλευση ασθενοφόρων, μέσων μαζικής μεταφοράς και οχημάτων των δήμου κ.α.

Η πρόταση των επαγγελματιών προβλέπει τα παρακάτω:

Πεζοδρόμηση - από τις  8 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα - των οδών   Μεγάλου Αλεξάνδρου (από Α. Παπάγου έως Β. Γεωργίου Α) , Ακριβού (από Υψηλάντου έως Μ. Αλεξάνδρου) και Αλεξάνδρου Παπαναστασίου (από Βιζυηνού έως Μ. Αλεξάνδρου) . Επίσης προβλέπεται η πεζοδρόμηση από το πρωί ως το  βράδυ ( 10π.μ. έως 12 μ.μ ) των οδών  Όχι (από Μ. Αλεξάνδρου έως Γ. Καραβαγγέλης ) και Κανάρη (από Α. Παπάγου έως Α. Παπαναστασίου).