Skip to main content

Δ. Κασσάνδρας:Ακατάλληλη για κολύμπι η θαλάσσια περιοχή Παπαδιά στη Χανιώτη

Τα δείγματα από την θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς έδειξαν ότι τα νερά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι κατάλληλα για κολύμπι

Ακατάλληλα για κολύμπι είναι τα νερά την θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη, όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που ελήφθησαν. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κασσάνδρας, «τα δείγματα από την θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς έδειξαν ότι τα νερά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή (εύρος πλάτους 150 μέτρα) δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι».

Διαβάστε: Χαλκιδική - Νέα αναστάτωση με τον βιολογικό στη Χανιώτη - Έσπασε αντλία

Ο δήμος συνιστά στους δημότες και στους επισκέπτες να αποφύγουν το κολύμπι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή, οι δειγματοληψίες από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου και τα δείγματα στέλνονται για ανάλυση.

Για κάθε νεότερο στοιχείο που θα προκύψει θα υπάρξει νεότερη και επικαιροποιημένη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε νέο περιστατικό βλάβης στον βιολογικό καθαρισμό της Χανιώτης μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Το πρόβλημα που προέκυψε είχε ως αποτέλεσμα τα νερά από τον βιολογικό σταθμό να χύνονται σε παραλία της περιοχής αναδύοντας έντονη δυσοσμία.