Skip to main content

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Μήνυση για τα fake news για δημιουργία κέντρου μεταναστών

Ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και για fake news για δημιουργία κέντρου μεταναστών

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση σε βάρος όσων διέρρευσαν ψευδείς ειδήσεις για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την πανδημία και το lockdown που επιβλήθηκε από την Πολιτεία στην περιοχή.

Ο κ. Μανδαλιανός, κατά την τοποθέτησή του, έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και για fake news.

«Είναι διατεθειμένος να κάνω μήνυση. Δεν ξέρω ποιος διέρρευσε αυτές τις ψεύτικες ειδήσεις και αναστάτωσε τον δήμο αλλά σκοπεύω να καταθέσω μήνυση κατά αγνώστων σε όποιον διέδωσε fake news», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, λίγη ώρα μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στον Εύοσμο από πολίτες κατά της δημιουργίας κέντρου μεταναστών.

Διαβάστε: Εύοσμος – Πορεία ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών και στο lockdown (vid)

Όπως ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μανδαλιανός, «ενώ ήμουν μπροστά στο δημαρχείο και ο κόσμος εξέφραζε τη διαμαρτυρία του για τα νέα μέτρα της πανδημίας, άρχισαν να λένε ότι κάναμε κρυφή συμφωνία».

«Υπήρχαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι θα φέρω στον δήμο 600 μετανάστες από τα Γρεβενά για να εγκατασταθούν εδώ και μάλιστα είπαν ότι κάναμε κρυφή συμφωνία να πάρει ο δήμος 75 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρω τι σενάρια επιστημονικής φαντασίας μπορεί να βγάλει ένας ανθρώπινος νους, όμως αυτό τα ξεπερνά», υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους, ότι είχε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και με τις αστυνομικές αρχές.

«Υπήρχε και άλλη παραίσθηση χθες, ότι κάποιος είδε λεωφορείο να ξεφορτώνουν πρόσφυγες και μετανάστες κοντά στα γηπεδάκια του Κούη, πράγμα το οποίο ουδέποτε συνέβη. Ξεσηκώσαμε το βράδυ το αστυνομικό τμήμα να κάνει ελέγχους και δεν υπήρχε τίποτα», συμπλήρωσε ο κ. Μανδαλιανός.

«Και οι πορείες και όλες οι αντιδράσεις έγιναν με ψεύτικες ειδήσεις που μας εκθέτουν όλους εμάς. Δεν ξέρω ποιος διέδωσε όλα αυτά. Αναστάτωσε όλον τον δήμο» τόνισε.