Skip to main content

Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου λήξης του InnovaSump

Την έναρξη των εργασιών του τελικού συνεδρίου, θα κηρύξουν στις 11.00 ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ο δήμαρχος Λευκωσίας

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου οι εργασίες του συνεδρίου λήξης του ευρωπαϊκού έργου «Καινοτομίες στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για αστικές μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα» (InnovaSump) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe, που διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ως ένας από τους εννέα συμμετέχοντες δήμους και φορείς του ευρωπαϊκού εταιρικού σχήματος.   

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου (https://betterevents.live/innova2021/) θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες, οι πρακτικές, οι μεθοδολογίες και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του InnovaSump, μετά την ολοκλήρωση μιας γόνιμης τετραετούς συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών φορέων της αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, στοιχεία που θα συνδράμουν στην υιοθέτηση και την εφαρμογή βελτιωμένων Σχεδίων Βιώσιμης  Αστικής Κινητικότητας από τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Την έναρξη των εργασιών του τελικού συνεδρίου,  θα κηρύξουν στις 11.00πμ ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το συνέδριο θα διεξαχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους. Στο Α΄ μέρος (έναρξη 11.00), μετά τις εναρκτήριες ομιλίες, θα  παρουσιαστούν η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές για το μέλλον της διαπεριφερειακής συνεργασίας μέσω του Προγράμματος Interreg Europe, οι μεθοδολογικές εξελίξεις στην εκπόνηση των ΣΒΑΚ καθώς και τα κύρια αποτελέσματα του έργου InnovaSUMP. Στο Β΄ μέρος (έναρξη 13.00) θα παρουσιαστούν οι δράσεις των  εταίρων για  τα ΣΒΑΚ και στο Γ΄ μέρος (15.30) θα κατατεθούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι απόψεις ειδικών για τα μελλοντικά Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις πόλεις των εταίρων. Εισηγήσεις και ομιλίες εκ μέρους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα πραγματοποιήσουν, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης, ο Συγκοινωνιολόγος και Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης και ο Συγκοινωνιολόγος & Συνεργάτης του δήμου στο έργο InnovaSUMP κ. Ραφαήλ Κατκαδίγκας.

Στο συνέδριο εκτός από τους εννέα εταίρους του έργου - Επικεφαλής εταίρος δήμος Λευκωσίας (Κύπρος), δήμος Κορδελιού Ευόσμου (Ελλάδα), δήμος του Ντέβον (Ηνωμένο Βασίλειο), δήμος της Ραβέννα (Ιταλία), δήμος Ιασίου (Ρουμανία), δήμος Βισέου (Πορτογαλία), η Δημοτική επιχείρηση «Connection services» (Λιθουανία), δήμος Πράγας (Τσεχία) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα) θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων, δικτύων και πρωτοβουλιών για τις μεταφορές και την κινητικότητα, όπως εκπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE), από το Eltis και το CIVITAS, το πρόγραμμα JASPERS, καθώς και φορείς  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς χάραξης πολιτικής.

Οι εγγραφές – δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο λινκ:
https://zoom.us/meeting/register/tJ0tcuyvqj4vE9YKi9baKLTOAs7TmSJQoUwq