Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

Δ. Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Το έργο κατασκευής αποχετευτικών δικτύων είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 5.400.000€ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ξεκινά η κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων Πορταριάς και Διονυσίου (χωριό) μετά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης έργου από τον δήμαρχο Εμμανουήλ Καρρά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ», Γ. Μαρκογιαννάκη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 5.400.000€ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Περιλαμβάνει την κατασκευή έργων συλλογής και μεταφοράς λυμάτων των δύο προαναφερόμενων Κοινοτήτων έως το Βιολογικό Φλογητών - Διονυσίου. Ειδικότερα, τα λύματα της Πορταριάς θα συλλέγονται μέσω εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων ελεύθερης ροής και θα συγκεντρώνονται στο τελικό φρεάτιο, απ' όπου θα μεταφέρονται με Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό σε φρεάτιο έξω από το αντλιοστάσιο της Κοινότητας Διονυσίου. Επιπλέον, τα λύματα του Διονυσίου θα συλλέγονται μέσω εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων ελεύθερης ροής. Τα λύματα από το αντλιοστάσιο  θα οδηγούνται στον Βιολογικό όπου και προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού.

Ο δήμαρχος Μ. Καρράς σε δηλώσεις του υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης τέτοιων έργων, καθώς οδηγούν στη σταδιακή κατάργηση των απορροφητικών βόθρων που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ποιότητας των υπόγειων νερών, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας από τους παθογόνους μικροοργανισμούς των λυμάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ