Skip to main content

Δ. Νεάπολης - Συκεών: Σεμινάρια για την καταπολέμηση της ανεργίας

Στο βιωματικό εργαστήρι για την «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας» συμμετέχουν 15 άτομα και πραγματοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης

Με το βιωματικό εργαστήρι για την «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας» άνοιξε σήμερα, Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ο μεγάλος κύκλος των τεσσάρων θεματικών σεμιναρίων που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Αυτά αποσκοπούν στην ψηφιακή αυτονομία των ανέργων και την ψυχολογική ενίσχυσή τους, και έρχονται να διευρύνουν τις δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής για την καταπολέμηση της ανεργίας και της περιθωριοποίησης των ατόμων.  

Στο βιωματικό εργαστήρι για την «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας», που απευθύνεται σε ανέργους, συμμετέχουν 15 άτομα και πραγματοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμάσειας 19-21, Νεάπολη), υπό τον συντονισμό των ψυχολόγων-συμβούλων των Συμβουλευτικών Σταθμών.

Τα σεμινάρια αυτά θα ολοκληρωθούν σε οκτώ συναντήσεις (2 ώρες/συνάντηση) έως και τις 3 Ιουλίου 2018, κατά τη διάρκεια των οποίων θα αναλυθούν θέματα όπως η αυτοεικόνα-αυτογνωσία, σταθερότητα και αλλαγή, σχέσεις και επικοινωνία, η συνθήκη της ανεργίας, κατασκευαστές της ψυχικής ανθεκτικότητας, όραμα/σκοποί/στόχοι (στη ζωή μου και στην εργασία μου).  

Την ίδια ώρα, δόθηκε παράταση έως και την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στην Ομάδα για την «Ενδυνάμωση και βοήθεια στη διαχείριση του άγχους». Η ομάδα θα ξεκινήσει τελικά την Τετάρτη 23 Μαΐου και θα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων. Ο κύκλος περιλαμβάνει οκτώ δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (1-3 μ.μ.) και έχει σκοπό την ενδυνάμωση των ανέργων και τη διαχείριση των ψυχολογικών επιπτώσεων της ανεργίας σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό τα εξειδικευμένα στελέχη θα αναπτύξουν θέματα όπως  η αυτοεικόνα-αυτογνωσία του ανέργου, η συνθήκη της ανεργίας, η δυναμική των οικογενειακών σχέσεων και πώς επηρεάζονται από την ανεργία, κοινωνική ζωή και ανεργία, η διαχείριση άγχους και δυσάρεστων συναισθημάτων που σχετίζονται με την ανεργία.

Τα σεμινάρια

Τα σεμινάρια  αναπτύσσονται σε τέσσερις άξονες και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν όσους δημότες αντιμετωπίζουν δυσκολία ή στερούνται των απαραίτητων γνώσεων ώστε να ενημερώνονται ηλεκτρονικά ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για θέσεις εργασίας, αλλά και όλους τους ανέργους που κατοικούν στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών και η ανεργία τους έχει επιβάλλει την περιθωριοποίηση και τη γενικότερη αποσταθεροποίηση στη ζωή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα «εκπαιδεύσει» τους άνεργους δημότες ώστε να κατακτήσουν σειρά γνώσεων με τις οποίες θα διευκολυνθούν στην αναζήτηση θέσεων εργασίας.

Οι τομείς των σεμιναρίων είναι:

Εκπαίδευση σε τεχνικές αναζήτησης εργασίας, διάρκειας  τεσσάρων συναντήσεων στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας στη Νεάπολη (από 16/5),
Ηλεκτρονική και έντυπη συμπλήρωση αιτήσεων εργασίας - Κινητοποίηση και στοχευμένη αναζήτηση, διάρκειας τεσσάρων συναντήσεων στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας στη Νεάπολη (από 22/6),

Στον κύκλο των σεμιναρίων θα διδάξουν εξειδικευμένα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών, αναλύοντας μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους ανέργους, μεταξύ των οποίων είναι: εξοικείωση με την αναζήτηση εργασίας μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, πώς μαθαίνω να «διαβάζω» σωστά μια αγγελία, δομή-ενότητες-πληροφορίες που πρέπει να έχει ένα βιογραφικό, επεξεργασία και τρόποι καλύτερης προώθησης του βιογραφικού, μηχανές αναζήτησης και χρήσιμες ιστοσελίδες (Google, ΟΑΕΔ, ASEP, dikaiologitika.gr, κ.ά.), τρόπος ανάγνωσης προκηρύξεων, κριτήρια επιλογής θέσεων, βάσει τυπικών προσόντων, μοριοδότησης (ΠΙ-ΝΑΚΕΣ ΣΟΧ-ΑΣΕΠ) και ποσόστωσης.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ:
Ηπείρου 9-11 (δημοτικό κατάστημα Αγ, Παύλου)
Τηλ.: 2313.300206
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ:
Ελ. Βενιζέλου 125 (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2ος όρ.)  
Τηλ.: 2313.329525
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΥΚΩΝ
Ειρήνης 19 (δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ισόγειο)
Τηλ.: 2313.502226
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ:  
Στρ. Σαράφη 1 (δημαρχείο, ισόγειο),  
Τηλ.: 2313.313151