Skip to main content

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Πακέτα αγάπης στο θεραπευτήριο «Άγιος Παντελεήμων»

Περισσότερα από 500 άτομα έσπευσαν στις αρχές του μήνα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δήμου και να παραδώσεις το δικό τους πακέτο αγάπης.

Με το πιο ζεστό τους χαμόγελο και δεκάδες κούτες και σακούλες ανά χείρας, εκπρόσωποι των μελών των εννέα Κ.Α.Π.Η. και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης- Συκεών Αρίστος Γαλανός, παρέδωσαν χθες το απόγευμα τα δικά τους πακέτα αγάπης και υποστήριξης σε ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας, Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προσφοράς, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

«Δεν είμαστε περιστασιακοί», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Γαλανός στην πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Συλβάνα Καρασαββίδου και στα μέλη της διοίκησης, που τους υποδέχθηκαν εγκάρδια. «Είμαστε στο πλευρό σας διαρκώς και όχι μόνο στις γιορτές. Υπάρχει πεδίο να βοηθούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς», σημείωσε ο κ. Γαλανός. Μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, που, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ο κ.Γαλανός τόνισε ότι «οι υπηρεσίες του δήμου μας και τα Δημοτικά Ιατρεία είναι πάντα στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε χρειαστείτε».

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ, «η ανταπόκριση της κοινωνίας, και ιδιαίτερα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, σε αυτό το προσκλητήριο αγάπης και προσφοράς που απευθύναμε ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική και απέδειξε τα βαθιά και ισχυρά αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης που διακατέχουν την κοινωνία μας παρά τις αντίξοες συνθήκες».

«Η βοήθεια που μας προσφέρετε θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο», ανέφερε η πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. Συλβάνα Καρασαββίδου, ευχαριστώντας «από καρδιάς όλα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η., τον κ. Γαλανό και προσωπικά το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη».

Όπως υπογράμμισε η κα Καρασαββίδου «πρόκειται για το μεγαλύτερο Ίδρυμα των Βαλκανίων που φιλοξενεί ενήλικες με αναπηρία, κατάκοιτους και άτομα με προχωρημένη άνοια». «Το προσωπικό προσπαθεί να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερη φροντίδα των τροφίμων», σημείωσε η πρόεδρος, τονίζοντας ότι «η ποιότητα ζωής και η φροντίδα δεν είναι ατομική υπόθεση ή υπόθεση μόνο του Ιδρύματος, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας».

«Όλοι με τον τρόπο μας μπορούμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη  μας», σχολίασε, επισημαίνοντας προς τα μέλη της αντιπροσωπείας του δήμου ότι «θα χαρούμε να συνεχίσετε να νοιάζεστε για μας».

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 500 άτομα έσπευσαν στις αρχές του μήνα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δήμου και του Δ.Κ.Κ.Π.Α. και να κατακλύσουν το Κλειστό Θέατρο Συκεών για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», που ανέβασε η Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», καταθέτοντας, αντί εισιτηρίου, το δικό τους πακέτο αγάπης και υποστήριξης σε τρόφιμα, σνακ και είδη ατομικής υγιεινής για τροφίμους του «Άγιου Παντελεήμονα», αλλά και 58 οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ήδη τα παρέλαβαν, με το μήνυμα της διοίκησης του δήμου για διαρκή και σταθερή στήριξη και υποστήριξή τους.