Skip to main content

Δ. Νεάπολης Συκεών: Παρουσίασε τους υποψηφίους ο Σίμος Δανιηλίδης

«Σε αυτές τις εκλογές στόχος μας είναι η νίκη με μεγάλο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, και μπορούμε να τον πετύχουμε» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους Κοινοτήτων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων παρουσίασε εχθές σε σχετική εκδήλωση ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοίκηση» για τον δήμο Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, στέλνοντας το μήνυμα «να μην περάσει ο δήμος σε διάλυση και μαρασμό».

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Πράξεις για τη Μακεδονία», εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον Σίμο Δανιηλίδη. Το κλίμα «ζέστανε» από νωρίς το νεανικό συγκρότημα Joey.

«Σ’ αυτές τις εκλογές στόχος μας είναι η νίκη με μεγάλο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, και μπορούμε να τον πετύχουμε. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και τον αγώνα για να εξασφαλίσει η παράταξή μας την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ο δήμος μας, εξαιτίας του απαράδεκτου νόμου του ‘‘Κλεισθένη’’, να μην καταδικαστεί σε μαρασμό, διάλυση και σε μη λειτουργική διαδικασία, και στο τέλος να βαλτώσει», ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα ο κ. Δανιηλίδης.

Στη σύντομη ομιλία του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεσθεί στον δήμο Νεάπολης-Συκεών σε όλα τα επίπεδα, σε σημείο που να «είναι ένας δήμος δακτυλοδεικτούμενος σε όλη τη χώρα ως δήμος-πρότυπο», όπως είπε. Ταυτόχρονα παρουσίασε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας 2019-2023, το οποίο «χαρακτηρίζεται από σχέδιο και όραμα που θα πάει το δήμο πιο ψηλά και πιο μπροστά».



«Προσβάλλουν και υβρίζουν…»

«Στη μαύρη προπαγάνδα κάποιων άλλων συνδυασμών εμείς απαντάμε με έργα και πρόγραμμα, για αυτό και μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια. Είμαστε δίπλα σας όλες τις μέρες όλα τα χρόνια και δεν εμφανιζόμαστε μόνο λίγο πριν τις εκάστοτε εκλογές. Μαζί φέραμε τον τόπο μας σ’ αυτό το αξιοζήλευτο επίπεδο και μαζί θα τον πάμε ακόμη πιο ψηλά ακόμη πιο μπροστά», τόνισε για να ασκήσει σκληρή κριτική στη «μαύρη προπαγάνδα» που μιλά για «καθεστώς» και «προεκλογικά έργα». «Εμείς, όπως όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζετε, βαδίζουμε με σχέδια και προγράμματα, και κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη. Εκτελούμε μεγάλα έργα και ταυτόχρονα διατηρούμε το ταμείο του δήμου σε υψηλά επίπεδα, ακολουθώντας με προσήλωση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Έχει ενδιαφέρον να ζητήσετε από τους άλλους συνδυασμούς το πρόγραμμά τους με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για να δείτε ότι δεν έχουν τίποτα συγκεκριμένα να προτείνουν και ότι δεν έχουν λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα συνθήματα περί «καθεστώτος», τόνισε ότι αυτό «είναι προσβολή, είναι ύβρις». «Μέσα στη μαύρη προπαγάνδα τους περιλαμβάνουν το σύνθημα ‘‘φθάνει πια το καθεστώς’’. Καθεστώς είναι οι δικτακτορίες, είναι τα αυταρχικά καθεστώτα που επιβάλλονται δια της βίας. Όταν τις δημοκρατικά εκλεγμένες διοικήσεις τις ονομάζεις ‘‘καθεστώς’’ τότε προσβάλλεις, θίγεις και υβρίζεις τους πολίτες αυτού του δήμου που δημοκρατικά και τίμια επιλέγουν τη διοίκηση του δήμου τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του συνδυασμού της «Νέας Αυτοδιοίκησης» ο Σίμος Δανιηλίδης εξέφρασε την υπερηφάνειά του για το ότι «το ψηφοδέλτιο της νίκης αποτελείται από την αφρόκρεμα της κοινωνίας σε όλο το δήμο που προέρχονται από όλους τους χώρους της δημιουργίας, της επιστήμης, της παιδείας, του αναπηρικού κινήματος, του πολιτισμού και του αθλητισμού, της εργασίας και του επιχειρείν». «Εμείς δεν φιλοξενούμε στο ψηφοδέλτιό μας καταδικασμένους για απάτες, δεν δεχθήκαμε ακραίους και ξενοφοβικούς που διχάζουν την κοινωνία με το λόγο τους, όπως συμβαίνει με άλλους συνδυασμούς. Απαντάμε στις προκλήσεις του μέλλοντος με άξια και ικανά στελέχη, με αρχές, αξίες και οράματα», υπογράμμισε.



Τη Δευτέρα στα Πεύκα

Επόμενο σταθμό αποτελεί η προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στα Πεύκα, στις 7:30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Γ. Παπανικολάου 89 & Ειρήνης (σιντριβάνι), για να ακολουθήσουν:

ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2019, 7.30 μ.μ.

Συμβολή των οδών Λεωφ. Όχι & Ηπείρου

ΝΕΑΠΟΛΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2019, 7.30 μ.μ.

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι)

ΣΥΚΙΕΣ, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2019, 7.30 μ.μ.

Συμβολή των οδών στρ. Ν. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ (μπροστά στο Δημαρχείο)