Skip to main content

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Πλούσιο το πρόγραμμα στα φετινά «Αγιοπαυλίτικα»

Τα «Αγιοπαυλίτικα 2019» θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη ανοιχτή συναυλία της Κατερίνας Κούκα και τον νέο ερμηνευτή Ανδρέα Λάφη.

Το θεσμικό τετραήμερο εκδηλώσεων «Αγιοπαυλίτικα 2019», που είναι αφιερωμένο στο έργο του Αγίου Αποστόλου Παύλου, διοργανώνει και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με αφορμή και τη γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Πρόκειται για τη 19η διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου και Ευαγγελίστριας από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.

Ενδιάμεσα τοπικά σχήματα θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για την ιστορική πορεία και δράση του τόπου.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 8 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στις 7 το απόγευμα Μέγας Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας του Αποστόλου Παύλου στις 8 το βράδυ.

Τα «Αγιοπαυλίτικα 2019» θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη ανοιχτή συναυλία της Κατερίνας Κούκα και του νέου ερμηνευτή Ανδρέα Λάφη. Ενδιάμεσα τοπικά σχήματα θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για την ιστορική πορεία και δράση του τόπου.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα των «Αγιοπαυλίτικων 2015» έχει ως εξής:

► ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ:
-9 μ.μ. Λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα του Νίκου Κατσίκα
Γήπεδο μπάσκετ Ευαγγελίστριας (δίπλα στο Β΄ ΚΑΠΗ)

► ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
 8 μ.μ.:
Χορωδία ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου & Ευαγγελίστριας: Διευθύνει ο Χρήστος Στόικος και συνοδεύουν οι Πάνος Κοσμίδης  στο πιάνο και Παναγιώτης Εντβιν Παναγιώτου στο φλάουτο.
Χορωδία ενηλίκων παραρτήματος Αγ. Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών: Διευθύνει η Ανίλα Τέκι και συνοδεύουν οι Πάνος Κοσμίδης στο πιάνο και Παναγιώτης Εντβιν Παναγιώτου στο φλάουτο.
9 μ.μ.
Συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών με πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

► ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ:
7 μ.μ.
Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου (Ι.Ν. Αγ. Παύλου)
9 μ.μ. - Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα:
-ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας
-Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας
-Ποντιακός Σύλλογος Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας «Εύξεινος Πόντος»
-Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου
-Χορευτική Ομάδα Αγ. Παύλου «ΧΟΡΟΣΗΜΟ»
(Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι)

► ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ:
8 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
7 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός
8 μ.μ.: Περιφορά εικόνας Αγ. Αποστόλου Παύλου
9.30 μ.μ.: Συναυλία με την Κατερίνα Κούκα.
Η Κατερίνα Κούκα σε μια συναρπαστική παράσταση, γεμάτη από τραγούδια της που όλοι έχουμε αγαπήσει! Ένα απολαυστικό πρόγραμμα που θα εμπλουτιστεί από τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μαζί με το νέο ερμηνευτή Ανδρέα Λάφη μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι που στοχεύει κατευθείαν στη συγκίνηση.
(Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι)