Skip to main content

Δ. Νεάπολης Συκεών:Η διακήρυξη και οι βασικές αρχές της «Πόλης Αλλιώς»

Σε συνέλευση που πραγματοποίησε η δημοτική κίνηση αποφασίστηκαν τα πρόσωπα της Συλλογικής Εκπροσώπησης και ο επικεφαλής, όπως ορίζει ο νόμος.

Η διακήρυξη και οι βασικές αρχές της Ενωτικής Ανατρεπτικής Παρέμβασης «Η πόλη αλλιώς» για τις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο Νεάπολης Συκεών ολοκληρώθηκαν σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου στο δημαρχείο Συκεών.

Συζητήθηκαν οι θέσεις και οι παρεμβάσεις της κίνησης για μια σειρά θέματα όπως η Παιδεία, οι συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι στον δήμο, τα ανταποδοτικά τέλη,  η κοινωνική πολιτική, το πράσινο στην πόλη  κλπ.

Η Συλλογική Εκπροσώπηση, μια από τις βασικές αρχές της δράσης, της δημόσιας παρουσίας και της λειτουργίας της κίνησης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης απαρτίζεται από τους: Βογιατζή Παναγιώτη, Κεραμειδά Αδαμαντία, Κυπραίου Μαρία και Λαθήρα Γιάννη.

Λόγω του «ειδικού νομοθετικού πλαισίου» που υποχρεώνει τους συνδυασμούς να ορίσουν επικεφαλής, η συνέλευση της κίνησης αποφάσισε  ομόφωνα να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Γιάννης Λαθήρας εκπαιδευτικός πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αρχή  της κίνησης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, είναι η συλλογική λειτουργία, οι δημοκρατικές διαδικασίες και η εναλλαγή, κόντρα σε λογικές ανάθεσης και του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, αρχή που θα υπηρετήσουμε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζητήθηκε η συγκρότηση του ψηφοδελτίου που αποτελείται από αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων από όλες τις γενιές και τις περιοχές της πόλης.

Διαβάστε τη διακήρυξη της δημοτικής κίνησης ΕΔΩ