Skip to main content

Δ. Νέας Προποντίδας: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του δήμου Νέας Προποντίδας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Νέας Προποντίδας ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολικό έτος 2018-2019. Είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη και λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών κατά τις απογευματινές ώρες, όπως αναφέρεται.

Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης. Διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων, σύμφωνη με τις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2373025734 κατά τις απογευματινές ώρες 5:00 μ.μ – 8:00 μ.μ. και να πραγματοποιούν την εγγραφή τους τις ίδιες ώρες στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τα ΚΤΕΛ στα Ν. Μουδανιά.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1)φωτοτυπία του απολυτήριου Δημοτικού
2)φωτοτυπία της ταυτότητας
3)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Δεκτοί στο σχολείο γίνονται όσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2004 (18 ετών και άνω).