Skip to main content

Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν αιματολογικές σε ευπαθή άτομα για την Ημέρα της Υγείας

Δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις.

Μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19 στέλνουν ο δήμος Ωραιοκάστρου και η Κοινωνική Υπηρεσία, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου.

Δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις χάρη στη γενναία προσφορά μικροβιολογικών εργαστηρίων που εδρεύουν στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τρία μικροβιολογικά εργαστήρια προσφέρουν το κάθε ένα από δέκα αιματολογικά τσεκ απ σε πολίτες. Οι εξετάσεις θα γίνουν στα μικροβιολογικά εργαστήρια:

Κωστανιάν Γρηγόριος, Λ. Δημοκρατίας 40, Ωραιόκαστρο, Τηλέφωνο: 2310 695 800.
Μπάτος Συμεών, Κομνηνών 30 & Λ. Δημοκρατίας, Ωραιόκαστρο, Τηλέφωνο: 2310 692 370.
Ναλμπάντη Αναστασία, Κομνηνών 79, Ωραιόκαστρο, Τηλέφωνο: 2310 809 180.

Επίσης, δέκα πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν δωρεάν γενική εξέταση αίματος στο μικροβιολογικό εργαστήριο:

Νικολού Βιβή, Κομνηνών 59, Ωραιόκαστρο, Τηλέφωνο: 2310 698 889.

Οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις απευθύνονται μόνο σε πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Όσοι επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου 2313304021 από την Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021 ως την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των δωρεάν τεστ, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

«Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Φροντίζουμε για ότι πιο πολύτιμο έχουμε και τονίζουμε πως απέναντι στις δυσκολίες κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να είναι μόνος. Ευχαριστούμε θερμά τους μικροβιολόγους του Δήμου μας για τη γενναία και σημαντική προσφορά τους. Αποτελούν παράδειγμα για όλους», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μικροβιολόγους του δήμου μας, Κωστανιάν Γρηγόριο, Μπάτο Συμεών, Ναλμπάντη Αναστασία και Νικολού Βιβή, που χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκαν στην πρόταση που τους κάναμε να διενεργήσουν δωρεάν αιματολογικά τεστ σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Όσο υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι με τέτοιο ηθικό ανάστημα είμαι βέβαιη πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας δίνουμε καθημερινά αγώνα για να είμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, όλοι μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα και θα πετύχουμε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που μας χρειάζονται. Από την καρδιά μου ευχαριστώ όλες και όλους!», τονίζει η Χριστίνα Ζάπρα, εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου.