Skip to main content

Δ. Ωραιοκάστρου: Ξεκινά το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2021»

Το ωράριο της θερινής απασχόλησης θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα - Οι ώρες προσέλευσης είναι 07.00­­- 08.30.

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών «Καλοκαιρινό Σχολείο 2021» του δήμου Ωραιοκάστρου.

Για την κάλυψη των αναγκών και τη φιλοξενία των παιδιών θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία:

⦁    3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

⦁    1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου

⦁    Δημοτικό Σχολείο Λητής

Το ωράριο της θερινής απασχόλησης θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι ώρες προσέλευσης είναι 07.00­­- 08.30. Η πόρτα θα κλείνει αυστηρά στις 08.30 για λόγους ασφαλείας. Ώρα αναχώρησης από 14.00 - 15.55. Παρακαλούνται οι γονείς μέχρι τις 15.55, να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους.

Τα παιδιά στην τσάντα που θα φέρουν καθημερινά μαζί τους, πρέπει να έχουν ένα αντισηπτικό τζελ ή υγρό, καπέλο, αντηλιακό και φαγητό-σνακ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ παρακαλούνται οι γονείς να τοποθετούν στις τσάντες των παιδιών σε καθημερινή βάση μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης και το φαγητό τους να μην χρειάζεται «ζέσταμα». Ακόμη, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους μπουκάλι με νερό.

Επίσης, για τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές προτείνεται τα παιδιά να έχουν μαζί τους χαρτόνια του μέτρου, χαρτόνια κανσόν (διάφορα χρώματα), κόλλες στικ και υγρές, χαρτί Α4, στεφάνια και κώνους, σχοινί (για σχοινάκι), τέμπερες και πινέλα, πλαστελίνες και μαρκαδόρους, ένα μολύβι και γόμα.

Τα παιδιά δεν φεύγουν μόνα τους από το σχολείο παρά μόνο με τους γονείς τους. Σε περίπτωση που έρθει εκτάκτως κάποιο άλλο άτομο να παραλάβει το παιδί, παρακαλούμε πρώτα να έχει ενημερωθεί το αντίστοιχο σχολείο και να υπάρχει σχετική υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονέα.

Θα υπάρχει καθαρίστρια καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, είναι μία κοινωνική προσφορά του Δήμου Ωραιοκάστρου προς τους κάτοικους του και εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς. Φέτος, με απόφαση της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν όλα τα παιδιά οι γονείς των οποίων υπέβαλαν σχετική αίτηση συμμετοχής.