Skip to main content

Δ.Πανοζάχος: «Κάναμε πράξη την προστασία του περιβάλλοντος»

Ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» (ΕΣΠΑ) του έργου αποκατάστασης της ΧΑΔΑ Δουρούτης. Συνολικός προϋπολογισμός περίπου 7,9 εκατ. ευρώ. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης
Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» (ΕΣΠΑ) η αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτη, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρη Πανοζάχου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 7.89 εκατ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του είναι δύο χρόνια.

Η πρόταση υποβλήθηκε με την διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης από το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιωαννίνων, το Δήμο Ιωαννιτών,  το Δήμο Μπιζανίου και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ).

Σχετικά ο κ. Πανοζάχος δήλωσε:
«Με την σημερινή απόφαση ολοκληρώνεται η δέσμευση μας για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο. Έχουμε ήδη προβεί στην κατασκευή των αναγκαίων ΧΥΤΑ και τώρα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς απαλλάσσουμε τον τόπο και από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό κίνδυνο. Απαλλάσσουμε τον τόπο από ένα μεγάλο κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Στο τόπο που μέχρι σήμερα δεν ήθελε κανείς να πάει σε λίγο καιρό θα βλέπουμε μια από τις καλύτερες αναπλάσεις της περιοχής. Όπως έγινε και στην Άρτα. Δείξαμε όχι για την λύση των προβλημάτων του λαού χρειάζεται αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια και όχι αναβλητικότητα. Κάναμε πράξη την προστασία του περιβάλλοντος».

Παράλληλα, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν δύο ακόμη έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ:
«Αποκατάσταση ΧΑΔΑ των Δήμων Αθαμανίας, Αράχθου, Αμβρακικού, Κομποτίου και Ξηροβουνίου του Νομού Άρτας», προϋπολογισμού 550 χιλ. ευρώ.
«Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου (ΦΙΞ) και στο Τ.Δ. Κερασώνα του Δήμου Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 1,175 εκατ. ευρώ.