Skip to main content

Δ. Παύλου Μελά: Διαψεύδει τα περί υγειονομικής βόμβας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ο δήμος Παύλου Μελά αναφέρει ότι τα σημεία του ψηφίσματος που αποδίδουν ευθύνες στον δήμο Παύλου Μελά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Την αντίδραση του δήμου Παύλου Μελά προκάλεσε το ψήφισμα των εκπαιδευτικών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σχετικά με την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Απαντώντας στο ψήφισμα που χαρακτήριζε τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου «υγειονομική βόμβα», ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην Voria.gr επισήμανε ότι τα σημεία του ψηφίσματος που αποδίδουν ευθύνες στον δήμο Παύλου Μελά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Επειδή έγινε λόγος για την χωροταξία, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι για το πώς θα κατανεμηθούν και θα κάτσουν στις αίθουσες οι μαθητές υπεύθυνο είναι το υπουργείο Παιδείας», εξηγεί ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.

Όσον αφορά τις σχολικές καθαρίστριες, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παύλου Μελά επισημαίνει ότι τοποθετούνται με βάση τα τετραγωνικά της εκάστοτε σχολικής δομής και τον αριθμό των ατόμων που φοιτούν σε αυτή.

«Βάση της αναλογίας, στο κτήριο του ΕΠΑΛ γενικά απασχολούνται δέκα σχολικοί καθαριστές, εκ των οποίων οι δύο έχουν την ευθύνη για το Εσπερινό ΕΠΑΛ», λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έγιναν ειδικά σεμινάρια στους σχολικούς καθαριστές ώστε να γνωρίζουν επακριβώς πως να πράττουν τα καθήκοντά τους εν μέσω πανδημίας».

Τέλος αναφερόμενος στον αερισμό των αιθουσών, ο αντιδήμαρχος Παιδείας τονίζει ότι το κτήριο που στεγάζει το ΕΠΑΛ είναι νεόδμητο και ως εκ τούτου τα παράθυρα των αιθουσών έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να επιτυγχάνεται επαρκής αερισμός.