Skip to main content

Αίτημα να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη η Πολίχνη μετά την τραγωδία του Σαββάτου

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά κατέθεσε σήμερα αίτημα στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης - Τι γίνεται με τη μελέτη για τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής

Αίτημα να κηρυχθεί η δημοτική ενότητα Πολίχνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, μετά τα τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με την έντονη καταιγίδα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 26χρονος, όταν παρασύρθηκε από ρέμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Δεμουρτζίδης, ο φάκελος κατατέθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ωστόσο, ζητήθηκαν κάποια επιπλέον στοιχεία – μια τεχνική έκθεση, τα οποία θα αποσταλούν σήμερα.

Ο δήμαρχος ευελπιστεί να εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (πιθανότατα να απαιτηθεί και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) όσο πιο άμεσα γίνεται το αίτημα για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης της Πολίχνης, προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες στην περιοχή.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο κ. Δεμουρτζίδης είχε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και με την αντιπεριφεριάρχη Βούλα Πατουλίδου.

Αναφερόμενος για τη μελέτη διευθέτησης των ρεμάτων της ευρύτερης περιοχής ο κ. Δεμουρτζίδης εκτίμησε ότι θα τελειώσει σύντομα. «Η σύμβαση που έχουμε με τον μελετητή είναι για τις 30 Σεπτεμβρίου αλλά εκτιμούμε ότι θα γίνει νωρίτερα», σημείωσε. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, εντάχθηκε μέσα κάποια επιπλέον μελέτη για απαλλοτριώσεις που χρειάζονται. «Εκτιμώ ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει τελειώσει», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη – Το ρέμα Ξηροπόταμος που έχασε τη ζωή του ο 26χρονος (vid)