Skip to main content

Δ. Παύλου Μελά: Οι αστικές παρεμβάσεις που θα επιδιώξει η Φραγκοπούλου

Η υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά με την παράταξη «Πόλη Μπροστά» πραγματοποίησε χθες στην Πολίχνη την κεντρική προεκλογική της εκδήλωση.

Ηχηρό μήνυμα για την εκλογή της πρώτης γυναίκας Δημάρχου στον Δήμο Παύλου Μελά έστειλε η Πολίχνη χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Σίσσυς Φραγκοπούλου και της παράταξης Πόλη Μπροστά στην Πλατεία Ελευθερίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Παρουσία πλήθους κόσμου η κ. Φραγκοπούλου τόνισε ότι η Πόλη Μπροστά μετά τις εκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο.

«Έχουμε σχέδιο και όραμα και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Είμαι σίγουρη πως ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες», υπογράμμισε στην ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού Πόλη Μπροστά που αναπτύσσεται σε δέκα άξονες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη βελτίωση της καθημερινότητας καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν τι πραγματικά άλλαξε την τελευταία πενταετία στον Δήμο Παύλου Μελά.

«Αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου μας, στις γειτονιές τους, σε καθημερινό επίπεδο, είναι η ελλιπής καθαριότητα, τα κακοσυντηρημένα ή καταπατημένα πεζοδρόμια, η ανασφάλεια στην καθημερινή μετακίνηση -ιδιαίτερα για ορισμένες ομάδες όπως τα ΑμεΑ, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, η δυσχερής ενδοδημοτική μετακίνηση, ο ελλιπής και κακός φωτισμός, το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων κλπ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε η Πόλη Μπροστά θα ενισχύσει τον ρόλο του Δήμου με την ανάπτυξη υπηρεσίας ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων(στρατηγικού αστικού σχεδιασμού) σε συνεργασία με τις τεχνικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Η Πόλη Μπροστά ως διοίκηση του δήμου θα επιδιώξει: Δημιουργία δικτύου δημόσιων δημοτικών μέσων μεταφοράς, διαμόρφωση ζωνών ήπιας κυκλοφορίας και δικτύου ποδηλάτων, βελτίωση της προσβασιμότητας, διαμόρφωση χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης και ρύθμιση ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, αξιοποίηση άδειων κτηρίων για τη στέγαση χωρών συνάντησης, δραστηριοτήτων και πολιτισμού, αξιοποίηση και απόδοση στους κατοίκους σημαντικών εγκαταλελειμμένων χώρων(ΑΓΝΟ), βελτίωση του φωτισμού και ενεργειακή αναβάθμιση για εξοικονόμηση ενέργειας, δημιουργία νέων παιδικών χαρών και συντήρηση των υφιστάμενων, εκπόνηση διαχείρισης πρασίνου και αντιπυρικής προστασίας, εκπόνηση σύγχρονου κανονισμού καθαριότητας, εκσυγχρονισμό του συστήματος αποκομιδής και μεταφοράς και ενίσχυσή του με εξοπλισμό, δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης αδέσποτων ζώων, δημιουργία πάρκων σκύλων και υποδομών για τάισμα και πότισμα αδέσποτων ζώων, δημιουργία αστικών Λαχανόκηπων.

«Ψηφίζουμε για την πόλη μας, ψηφίζουμε για εμάς. Σε όλους εμάς, χρωστάμε μία καλύτερη πόλη. Μία πόλη που κοιτάζει μπροστά», επισήμανε η Σίσσυ Φραγκοπούλου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού Πόλη Μπροστά.