Skip to main content

Δ. Παύλου Μελά: Οι γυναίκες στο επίκεντρο της παράταξης Φραγκοπούλου

Οι ανισότητες στον εργασιακό και επαγγελματικό χώρο αλλά και το σοβαρό φαινόμενο της έμφυλης βίας στο επίκεντρο εκδήλωσης της Πόλης Μπροστά.

Τη βούλησή της για ανάληψη δράσεων σε επίπεδο Δήμου για την εξάλειψη των διακρίσεων και τη στήριξη των γυναικών τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Σίσσυ Φραγκοπούλου στη διάρκεια μίας συνάντησης αφιερωμένης στις γυναίκες που πραγματοποίησε την Κυριακή η παράταξη «Πόλη Μπροστά - Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά» στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τίτλο «Εμείς μιλάμε για εμάς», της πρώτης σε μία σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσει η παράταξη για τα μεγάλα θέματα του Δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών Παύλου Μελά, βρέθηκαν οι ανισότητες στον εργασιακό και επαγγελματικό χώρο αλλά και το σοβαρό φαινόμενο της έμφυλης βίας.

Συγκεκριμένα, η γενική χειρουργός με ειδικότητα στον Μαστό, Ευρώπη Μιχαηλίδου μίλησε για τους αποκλεισμούς που εξακολουθούν να υπάρχουν για τις γυναίκες στον χώρο της επιστήμης και της έρευνας αλλά και την προσωπική της εμπειρία από την επαγγελματική της πορεία. «Παρόλο που οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση και ανεβαίνει το μορφωτικό τους επίπεδο, υπολείπονται ακόμη και σήμερα στην επαγγελματική σταδιοδρομία», υπογράμμισε η κυρία Μιχαηλίδου εξηγώντας πώς η κοινωνία από την παιδική ηλικία επιβάλλει τους κανόνες στα δύο φύλα. Όπως σημείωσε, μικρός αριθμός γυναικών συγκριτικά με τους άνδρες ακολουθεί επιστημονική σταδιοδρομία, καθώς ο χρόνος και η ευελιξία που απαιτούνται δύσκολα συμβαδίζουν με τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τον ρόλο της μητέρας. «Πρέπει να υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τη γυναίκα επιστήμονα σε ό,τι αφορά την οικογένεια και τα παιδιά. Χρειάζονται δομές στήριξης, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο», εξήγησε.

Για τις μορφές και τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της έμφυλης βίας μίλησε η σεξολόγος και σύμβουλος σχέσεων Γεωργία Γούναρη. «Μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως κάποια στιγμή στη ζωή της θα υποβληθεί σε σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική κακοποίηση από το σύντροφό της. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες το ποσοστό των γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας και δεν καταγγέλλουν το πρόβλημα κυμαίνεται από 55% έως 95%», επισήμανε η κυρία Γούναρη στέλνοντας το μήνυμα για μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Σίσσυ Φραγκοπούλου παρουσίασε και τις εννέα πρώτες γυναίκες στο ψηφοδέλτιο της «Πόλη Μπροστά»:

Ελένη Ανανιάδου - Ιδιωτική Υπάλληλος
Εύη Γάτσιου – Δικηγόρος
Χρύσα Κεσίδου - Ιδιωτική Υπάλληλος
Στέλλα Μόραλη – Βρεφονηπιοκόμος
Λαμπρινή Μυρίδου – Λογοθεραπεύτρια
Όλγα Μυρίδου - Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Παύλου Μελά
Ελένη Ορφανίδου-Μητσιά - Βοηθός Λογιστή, Δημοτική Σύμβουλος Παύλου Μελά
Αναστασία Πασχαλίδου – Νοσηλεύτρια
Σμαρώ Τσακίρη - Διοικητική υπάλληλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας