Skip to main content

Δ. Παύλου Μελά: Πυρά Λίλτση κατά Δεμουρτζίδη για επικίνδυνες επιλογές

Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Λίλτσης κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο για απουσία σχεδίου και επικίνδυνες πολιτικές επιλογές.

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη άσκησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Γιώργος Λίτσης.

Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο για απουσία σχεδίου και επικίνδυνες πολιτικές επιλογές, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο κ. Δεμουρτζίδης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Λίλτσης σημειώνει ότι ο δήμαρχος στη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό στο Διοικητήριο «δεν ανέφερε κουβέντα για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εξαιτίας της τροποποίησης της ΑΕΠΟ της τσιμεντοβιομηχανίας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λίτση:

«Επανάσταση» στο δήμο Παύλου Μελά, «Προσοχή» στο Διοικητήριο

Ακόμα και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι να πουν και πως να καλύψουν την απουσία σχεδίου, την ολιγωρία τους και τις επικίνδυνες πολιτικές επιλογές τους ή τις εγκληματικές για τον τόπο μας παραλείψεις τους.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης δημοσιεύει στις 27 Μαΐου, μια ημέρα μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ανοιχτή επιστολή στην οποία αναφέρει: “Η καθολική αντίθεση των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης με αυτό που δρομολογείται στο ΤΙΤΑΝ σχετικά με την καύση απορριμμάτων RDF-SRF αποτέλεσε το δεύτερο θέμα της προσωπικής επαφής μου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Του ζήτησα να το επιληφθεί προσωπικά, να εξετάσει τις αντιρρήσεις που έχουμε εκφράσει και να προχωρήσουμε σε δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών. Για την υπόθεση της τσιμεντοβιομηχανίας στην Ευκαρπία, δίπλα στον αστικό ιστό, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει νέα ενημέρωση και από όσους εμπλέκονται στις διαδικασίες τροποποίησης της ΑΕΠΟ της εταιρείας”.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Ιουνίου 2020, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνει γνωστό πως: “από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της μονάδας παραγωγής τσιμέντων της εταιρείας «Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», που λειτουργεί στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά. Με την τροποποίηση της ΑΕΠΟ η τσιμεντοβιομηχανία μπορεί να αξιοποιεί τα εναλλακτικά καύσιμα RDF-SRF”.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Δεμουρτζίδης στη φωτογραφία που δημοσίευσε στο facebook “σήκωνε τα μανίκια” φωνάζοντας “δεν πωλείται ο αέρας που αναπνέουμε κύριοι της Κυβέρνησης”. Και συνέχιζε: “Όποιος δεν ακούει τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, ειδικά σε θέματα δημόσιας υγείας, θα μας βρει απέναντι του”.

Και η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την περασμένη Πέμπτη στο Διοικητήριο τον δήμαρχο Παύλου Μελά, απέναντί του στο τραπέζι όπου συζήτησαν για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος φρόντισε να μας ενημερώσει. Απέναντι μεν, αλλά και στην… ίδια γραμμή. Αυτό αντιλαμβανόμαστε όταν ο κ. Δεμουρτζίδης μιλά για “ουσιαστική επαφή με τον κ. Μητσοτάκη”.

Δυστυχώς, ο δήμαρχος δεν έκανε λόγο για την…. «ταμπακιέρα». Δεν ανέφερε κουβέντα για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εξαιτίας της τροποποίησης της ΑΕΠΟ της τσιμεντοβιομηχανίας.
Δεν είπε κουβέντα μπροστά στον κ. Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας, ενώ είχε την ευκαιρία.

Και όλα αυτά αποδεικνύονται από την ανακοίνωσή του. 270 λέξεις στο facebook όπου ο ίδιος ευλογεί τα γένια του και ούτε ένα... φωνήεν για την τσιμεντοβιομηχανία, για το «νούμερο ένα» ζήτημα που απασχολεί όλους τους δημότες. Θα ήταν... παραφωνία, και ο κύριος Δήμαρχος δεν ήθελε να χαλάσει την ωραία ατμόσφαιρα.

Δυστυχώς, ο κ. Δεμουρτζίδης άλλα λέει εντός των ορίων του δήμου Παύλου Μελά, άλλα υπόσχεται, άλλα τάζει ΚΑΙ άλλα κάνει όταν βγαίνει από τα “σύνορα” του δήμου μας.

Ενώ ο κ. Δήμαρχος, είχε την δυνατότητα να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα που ιεραρχείται στον δήμο μας ως πρώτο από όλα, καθώς επηρεάζει το περιβάλλον και την υγεία μας, ο δήμαρχος, όπως ο ίδιος άλλωστε γράφει, δεν έβγαλε άχνα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα εξηγήσεις. Απαιτούμε εδώ και τώρα ενημέρωση. Απαιτούμε εδώ και τώρα ΛΥΣΕΙΣ.

Αν δεν μπορεί, ας το παραδεχτεί. Δεν ανεχόμαστε άλλο εμπαιγμό.

ΥΓ: Φανταζόμαστε πως η επόμενη φωτογραφία που θα δημοσιοποιήσει ο κ. Δεμουρτζίδης στο facebook θα είναι από το «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης» όπου θα χειροκροτά τις κυβερνητικές επιλογές (σε βάρος του δήμου μας);