Skip to main content

Φυλορροεί η παράταξη Δεμουρτζίδη - Νέα ανεξαρτητοποίηση, έμεινε με 20

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του νυν δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Νέος πονοκέφαλος για τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, καθώς άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του «Ευ Πόλις» ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Πρόκειται για τον Στάθη Κουτσονικόλα, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στις 15 Απριλίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων «για σύνθεση διαφορετικών πολιτικών απόψεων, στόχων και επιδιώξεων των πολιτικών επιλογών και στρατηγικών θέσεων για μεγάλα ζητήματα του δήμου».

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουτσονικόλα ήταν η πέμπτη για τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο οποίος πλέον θα πορευτεί στο δημοτικό συμβούλιο έως τις 31 Αυγούστου, όπου λήγει η θητεία του, έχοντας μόλις 20 δημοτικούς συμβούλους στην παράταξή του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα είναι δύσκολο για τη διοικούσα παράταξη να «περνά» από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με ευκολία, θέματα προς απαιτούν πλειοψηφία.

Πλέον νέο τοπίο διαμορφώνεται στο δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά, αφού από τους 41 συνολικά δημοτικούς συμβούλους, μόνο οι 20 πρόσκεινται στη διοικούσα παράταξη Δεμουρτζίδη, οι 16 είναι της αντιπολίτευσης και οι πέντε ανεξάρτητοι.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Δεμουρτζίδη η Όλγα Μυρίδου, ο Νίκος Παυλίδης, η Ελένη Ορφανίδου και ο Παντελής Νιγδέλης, ενώ υπήρξε και μια παραίτηση του Στέφανου Γιαννουλίδη, επειδή δεν συμφωνούσε με τις πολιτικές της παράταξης, ο οποίος και αντικαταστάθηκε από τον Ανέστη Λαζαρίδη.

Οι τρεις πρώτοι εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου συμμετέχουν στους εννέα δημοτικούς συμβούλους που δημιούργησαν τον συνδυασμό «Πόλη Μπροστά», με επικεφαλής τη Σίσσυ Φραγκοπούλου, ενώ οι κ.κ. Νιγδέλης και Κουτσονικόλας θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» του Γιώργου Λίλτση.