Skip to main content

Δ. Παύλου Μελά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα του δήμου Παύλου Μελά λόγω των μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Η υποβολή αιτήσεων εγγραφής νηπίων και βρεφών για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά ξεκινάει τη Δευτέρα 10 Μαΐου και λήγει τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Ενόψει της λήψης των απαραίτητων μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα του δήμου Παύλου Μελά.

https://pavlosmelas.gr/eggrafes_paidikoi_2021_2022/

➢ Η διαπίστευση για την υποβολή της αίτησης γίνεται με τη χρήση κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (κωδικοί TaxisNet) αποκλειστικά του γονέα – κηδεμόνα στο όνομα του οποίου θα γίνει και η χρέωση των τροφείων.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης αναγράφονται στο σύνδεσμο https://eservices.pavlosmelas.gr/how_to_apply/

Λόγω αδυναμίας κατάθεσης της Φορολογικής Δήλωσης εντός της προθεσμίας των αιτήσεων, δύναται να κατατεθεί το Εκκαθαριστικό έτους 2019 συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση που θα αναγράφει ότι : “δέχομαι να μοριοδοτηθώ με τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2019 και θα προσκομίσω πριν την έναρξη φοίτησης του παιδιού μου, το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους για τον υπολογισμό των τροφείων”. Την υπεύθυνη δήλωση θα την βρείτε έτοιμη προς συμπλήρωση και εντός της εφαρμογής.

Η αίτηση συμμετοχής θεωρείται υποβληθείσα όταν επιλεγεί η «Οριστική υποβολή αίτησης» και αποσταλεί στον αιτούντα ο αριθμός πρωτοκόλλου. Μετά τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών από την Υπηρεσία των Παιδικών Σταθμών, ενημερώνεται ο αιτών για την εγκυρότητα της αίτησης καθώς και για τα μόρια που λαμβάνει, στο mail που δήλωσε.

Δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια εκ μέρους του αιτούντα.

Δεν γίνονται αποδεκτές και δεν εξετάζονται αιτήσεις που αποστέλλονται με mail ή ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier).

Σε περίπτωση που αντιμετωπιστεί δυσκολία στην ηλεκτρονική υποβολή μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της υπηρεσίας: 2310 607732 και 2310 643545.

➢ Τη σχολική χρονιά 2021 - 2022 εγγράφονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά:

• βρέφη από έξι (6) μηνών έως δυόμιση (2,5) ετών, δηλαδή γεννημένα από 1 Απριλίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2021

• νήπια από δυόμιση (2,5) ετών μέχρι να συμπληρώσουν τη νόμιμη ηλικία για την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο, δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 31 Μαρτίου 2019.

➢ Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

• Βρεφονηπιακός σταθμός ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ, Περικλέους 11 Άνω Ηλιούπολη τηλ. 2310 664398

• Βρεφονηπιακός σταθμός ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, Θηβών & Κρυστάλλη τηλ. 2310 602808

• Βρεφονηπιακός σταθμός ΡΟΔΙ, Μανδηλαρά 34, Νικόπολη τηλ. 2310 685454

• Βρεφονηπιακός σταθμός ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, Βελισαρίου 16 τηλ. 2310 640004

Ο βρεφονηπιακός σταθμός ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ θα επαναλειτουργήσει μετά την αποπεράτωση των εργασιών ανακαίνισής του, εντός της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022, με δύο βρεφικά και ένα νηπιακό τμήμα. Τα τμήματα θα καλυφθούν με βρέφη και νήπια από τις λίστες των επιλαχόντων, από νέες αιτήσεις και από κατόχους voucher.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

• Βρεφονηπιακός Σταθμός ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, Αγίου Στυλιανού 5, τηλ. 2310 649190

• Βρεφονηπιακός Σταθμός ΧΑΜΟΓΕΛΑ, Αγίου Παντελεήμονος 5, τηλ. 2310 650381

• Παιδικός Σταθμός ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ, Αλκιβιάδου 10, τηλ. 2310 602304

• Βρεφονηπιακός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Ακροπόλεως 12, τηλ. 2310 610230

• Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16, τηλ. 2310 651068

• Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΙΩΑΝΝΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΔΕΝΗ, Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης και Ακροπόλεως Μετέωρα, τηλ. 2310 654136

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

• Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ, Αγ. Γεωργίου & Κολοκοτρώνη, τηλ. 2310 686220

➢ Για την επιβολή της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς – τροφεία στους γονείς των βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στα τμήματα των παιδικών σταθμών θα ληφθεί υπόψη το «συνολικό οικογενειακό εισόδημα» του φορολογικού έτους 2020.

• Εισόδημα από 0,00 € έως 7.000,00 € : καμία χρέωση

• Εισόδημα από 7.001,00 € έως 10.000,00 € : 40,00 €

• Εισόδημα από 10.001,00 € έως 15.000,00 € : 50,00 €

• Εισόδημα από 15.001,00 € έως 20.000,00 € : 70,00 €

• Εισόδημα από 20.001,00 € έως 30.000,00 € : 90,00 €

• Εισόδημα από 30.001,00 € και άνω : 120,00 €

Εάν στους Παιδικούς Σταθμούς φοιτούν την ίδια περίοδο δύο ή περισσότερα αδέλφια, τότε τα ισχύοντα τροφεία των παιδιών, πέραν του πρώτου, θα είναι μειωμένα κατά 50%

➢ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

• Αίτηση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα.

• Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας και των δύο γονέων και για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών Άδεια Παραμονής σε ισχύ.

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου τριμήνου, ή σύμφωνο συμβίωσης. Για γονείς αλλοδαπούς θα πρέπει να είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά.

• Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου.
Πρόσφατη βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

• Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του τρέχοντος έτους (εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2020).

• Βεβαίωση εργασίας και των δύο γονέων από τον εργοδότη τους, καθώς και:

I. για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, βεβαίωση ενσήμων του 2021 (πρώτου μήνα) ή αναγγελία πρόσληψης.

II. για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εγγεγραμμένους στον ΕΦΚΑ αντίγραφο της ειδοποίησης πληρωμής των τελευταίων εισφορών (χωρίς να είναι απαραίτητη η εξόφληση τους) ή βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα η οποία επιβεβαιώνειτην εγγραφή στα μητρώα του.

III. για τους δημοσίους υπαλλήλους, απόδειξη τελευταίας μισθοδοσίας τους.

IV. κάρτα ανεργίας σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ.

• Απόδειξη κατοικίας:

Λογαριασμός στο όνομα των γονέων από οργανισμό κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, ΑΕΡΙΟ) ή μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού.

Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει λογαριασμός, ο αιτών προσκομίζει οποιοδήποτε άλλο έγγραφο στο οποίο θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του γονέα ή κηδεμόνα και η διεύθυνση κατοικίας του. Αν οι γονείς φιλοξενούνται από κάποιο συγγενικό τους ή άλλο πρόσωπο, τότε θα πρέπει να προσκομίσουν και τη φορολογική δήλωση του προσώπου που τους φιλοξενεί στην οποία αυτό θα αποδεικνύεται.

Πρόσθετα δικαιολογητικά ανά περίπτωση

➢ Διαζευγμένοι γονείς: Αντίγραφο διαζευκτηρίου, εάν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και απόφαση επιμέλειας.

➢ Γονείς σε διάσταση: Αίτηση διαζυγίου, ή δικαστική απόφαση προσωρινής επιμέλειας, ή ιδιωτικό συμφωνητικό και βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ.

➢ Άγαμες μητέρες: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

➢ Γονείς σε χηρεία: Ληξιαρχική πράξη θανάτου συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

➢ Γονείς φοιτητές: Βεβαίωση εγγραφής στη σχολή και ο χρόνος σπουδών.

➢ Γονέας στρατευμένος : Βεβαίωση από την αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία.

➢ Γονείς σε σωφρονιστικά καταστήματα: Βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία.

➢ Γονείς ή τέκνα με αναπηρία 67% και άνω: Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ)

 Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται σε μορφή pdf , jpg, doc .

Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» και στο Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης, είναι ανεξάρτητες και θα υπάρξει νέα ενημέρωση.
Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www. eetaa.gr

➢ Λίγα λόγια για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά παρέχουν φροντίδα και σύγχρονη προσχολική αγωγή στα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια, με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά και παιδαγωγικά δεδομένα, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Το καθημερινό πρόγραμμα των νηπίων & βρεφών, εξασφαλίζει τη φιλοξενία και τη σίτιση, ακολουθώντας αυστηρά και υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας. Επίσης, περιλαμβάνει ψυχοκινητική αγωγή, ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, ελεύθερο παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, δραματοποίηση, εικαστικά, προγραφή, προμαθηματικές έννοιες, παιχνίδια διασκέδασης, δημιουργίας & γνώσεων και πολλά άλλα, ανάλογα βέβαια με την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Η ψυχολόγος των σταθμών παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς και υλοποιεί ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στα παιδιά προετοιμάζοντας τα ψυχολογικά, κοινωνικά και διανοητικά. Επιπλέον διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού και των στελεχών των Παιδικών Σταθμών, αλλά και δράσεις/συνδιοργανώσεις με στόχο την ενημέρωση των γονέων & κηδεμόνων σε θέματα που αφορούν τη γενικότερη ανάπτυξη των παιδιών τους, αλλά και προβλήματα που μπορούν να συναντήσουν στη διάρκεια της ανατροφής τους.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας (COVID-19) και θέλοντας να βοηθήσει τις οικογένειες προέβη σε μείωση των τροφείων στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Η ασφαλής φύλαξη, η σωστή σίτιση, η εξασφάλιση της σωματικής & συναισθηματικής ανάπτυξης και υγείας των βρεφών & νηπίων απαιτεί συνέπεια και επαγρύπνηση, μα πάνω από όλα αγάπη και φροντίδα για ότι πιο πολύτιμο έχουν οι γονείς στη ζωή τους.