Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ: ΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS ΜΕ DRIVE THROUGH ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Σε rapid tests υποβάλλονται μόνο οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα - Για τη μετακίνηση οι πολίτες στέλουν τον αριθμό 1 στο 13033

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Πυλαία, τον Χορτιάτη και το Πανόραμα από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

Η πρωτοβουλία του δήμου αφορά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα λάβουν χώρα στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι του Ελαιορέματος), την Τρίτη 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102 (έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη) και την Τετάρτη 10 Μαρτίου στο Πανόραμα, επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής).
 
Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται μόνο οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.).  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για  τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ  θα τους ζητηθεί  αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η δημοτική αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν ήδη 16 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι - Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν περισσότεροι από 4.200  συμπολίτες μας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ