Skip to main content

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Αποχαρακτηρισμό οικοπέδου που θα γινόταν σχολείο καταγγέλλουν γονείς

Ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει πως τα τελευταία επτά χρόνια ζητάει από τον δήμο την ανέγερση δύο δημοτικών και ενός γυμνασίου και λυκείου.

Τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου στην περιοχή της Πυλαίας που προοριζόταν για εκπαιδευτική δομή και την επιστροφή του στον ιδιοκτήτη του καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Ο Σύλλογος σημειώνει πως «την ίδια στιγμή που τα παιδιά δεν έχουν σχολεία να πάνε, που μετακινούνται οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους κάθε μέρα για να πάνε στο δημοτικό στα πράσινα φανάρια, που στήνονται πρόχειρα νηπιαγωγεία για να εξυπηρετηθεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και που ήδη γνωρίζουν όλοι ότι την επόμενη χρονιά το πρόβλημα στα γυμνάσια θα είναι ακόμα μεγαλύτερο».

Συμπληρώνει, δε, πως «η ένωση τα τελευταία επτά χρόνια ζητάει από τον δήμο την άμεση ανέγερση σύγχρονων σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα δύο δημοτικών και ενός γυμνασίου και λυκείου, ώστε να αποσυμφορηθεί αυτή η τραγική κατάσταση. Αντί αυτού ο δήμος επιστρέφει οικόπεδα για σχολεία στους ιδιοκτήτες τους».