Skip to main content

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: «Ορμή, Όραμα, Ομάδα» το όνομα του συνδυασμού του Πάρη Τσογκαρλίδη

Παρουσιάστηκε ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη Πάρη Τσογκαρλίδη - Το όνομα και το σήμα του

Το όνομα, το σήμα, αλλά και τη διακήρυξη της αυτοδιοικητικής παράταξής του, με την οποία θα διεκδικήσει στις δημοτικές εκλογές του 2023 τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Πάρης Τσογκαρλίδης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν σε εκδήλωση στελεχών και φίλων του συνδυασμού, ακριβώς ένα χρόνο πριν την προσδιορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, την 8η Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο «Hotel Panorama (Αστέρια)» στο Πανόραμα.

Η ονομασία του συνδυασμού είναι «Ορμή. Όραμα. Ομάδα» που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντικατοπτρίζει τη δυναμική του, την προοπτική και τη συλλογικότητα. «Αρχές που πρέπει να διέπουν κάθε αυτοδιοικητική παράταξη, η οποία φιλοδοξεί να υπηρετήσει το παρόν και το μέλλον του τόπου, η οποία ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κοντινός θεσμός διοίκησης στους πολίτες. Κι εμείς θέλουμε να είμαστε ένας συνδυασμός από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες», επισήμανε ο κ. Τσογκαρλίδης στην κεντρική ομιλία του.

Τα τρία «Όμικρον» διαμόρφωσαν και το σήμα της παράταξης με τους τρεις κύκλους μιας κοινωνικής αλυσίδας, που τα επόμενα χρόνια, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα, θα καταθέσει προτάσεις, θα συμβάλλει με τρόπο θετικό και γόνιμο, με ιδέες, με όραμα, με συγκεκριμένο έργο για κάθε περιοχή του δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη».



Στην παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Πάρης Τσογκαρλίδης, αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα της περιοχής και στην ανάγκη το επόμενο διάστημα τα στελέχη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του συνδυασμού να διαβουλευτούν με τους πολίτες, ώστε να συνδιαμορφώσουν την οριστική ατζέντα της παράταξης. «Μια ατζέντα που θα απαντά στα τοπικά ζητήματα, που θα αποτελείται από ρεαλιστικές και κοστολογημένες παρεμβάσεις, που θα δίνει προοπτική στους κατοίκους και θα κάνει ελκυστικό τον δήμο, βάζοντάς τον με σεβασμό στα οικονομικά δεδομένα, στη νέα εποχή. Μια ατζέντα, που θα κάνει τον δήμο πιο εξωστρεφή, σε συνεχή αλληλεπίδραση με τη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, μέρος του γενικότερου σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής και όχι έναν δήμο στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Μια ατζέντα εφικτή να υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας, με μετρήσιμους στόχους και με συγκεκριμένα οφέλη για όλους τους συμπολίτες μας. Μια ατζέντα διοίκησης του δήμου και όχι διαχείρισής του», τόνισε ο κ. Τσογκαρλίδης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την ομιλία του, έδωσε παραδείγματα, που σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξορθολογήσουν τα οικονομικά του δήμου και της γενικότερης διαχείρισης των πόρων, όπως και τρόπους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων, από την προνοιακή πολιτική, τη σχολική στέγη, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα έργα υποδομής, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ανάδειξη των τοποσήμων, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, μέχρι τις μετακινήσεις, την καθημερινότητα, την ασφάλεια, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την ενίσχυση των τοπικών αγορών.

Ο κ. Τσογκαρλίδης στην ομιλία του επισήμανε σημαντικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση χρόνιων, αλλά και σύγχρονων ζητημάτων του δήμου από τη σημερινή δημοτική αρχή και υπογράμμισε ότι «ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη δεν μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον στα χαρτιά και με βάση ό,τι του δίνουν. Έχει την υποχρέωση να έχει ένα διαμορφωμένο όραμα, μια προοπτική για τον τόπο και να διεκδικήσει δυναμικά από την περιφερειακή και την κεντρική διοίκηση τα μέσα και τους πόρους για να υλοποιήσει αυτό το όραμα. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια μια πιο τοπική διάσταση, μέσω προγραμμάτων που στοχεύουν απευθείας στις τοπικές κοινωνίες, ένας σύγχρονος δήμος πρέπει να έχει το know how και να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι. Χρειάζονται συνέργειες, χρειάζεται τεχνογνωσία, χρειάζεται οργάνωση και στόχευση πολύ συγκεκριμένη. Αλλιώς θα συνεχίζουμε να βλέπουμε το τρένο της ανάπτυξης και της εξέλιξης να περνά από μπροστά μας κι εμείς απλώς θα παρακολουθούμε. Θα περιμένουμε τους σχεδιασμούς άλλων να δώσουν προοπτική στον τόπο μας. Όπως γίνεται με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, όπως γίνεται με τις εναλλακτικές συνδέσεις της Πυλαίας και του Πανοράματος κτλ. Πρωτίστως όμως μια δημοτική αρχή οφείλει να αντιμετωπίσει τις παθογένειες, τα προβλήματα που χρονίζουν. Τα μικρά έργα, οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, οι δράσεις σε επίπεδο γειτονιάς είναι η καθημερινή υποχρέωση του δήμου. Και οφείλει κάθε δημοτική αρχή να λογοδοτεί τακτικά για ό,τι πέτυχε κι ό,τι δεν πέτυχε στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Δυστυχώς, στην περιοχή μας αυτά τα ζητήματα περισσεύουν. Από την ανυπαρξία κράσπεδων και πεζοδρομίων, που καθιστά επικίνδυνες τις μετακινήσεις των πολιτών, ακόμη και των μαθητών, μέχρι τις ελλείψεις σε χώρους στάθμευσης και σε ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Έγινε η περιοχή μας υποδοχέας υπερτοπικών λειτουργιών, ιδιωτικών και δημόσιων, και πιστέψαμε όλοι ότι ήρθε η ανάπτυξη. Και συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς, κάτι που αποτελεί ευτύχημα για την περιοχή μας και την τοπική οικονομία. Και ο δήμος τι κάνει; Υποδέχεται με... χαρά, αλλά τις αρμοδιότητές του δεν τις υπηρετεί. Οι υποστηρικτικές υποδομές απλώς δεν υλοποιούνται, διότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος σχεδιασμός, η προετοιμασία, οι μελέτες. Ερχόμαστε εκ των υστέρων να αναγνωρίσουμε προβλήματα που είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα δημιουργηθούν και στην ουσία αποτελούμε τροχοπέδη στην ίδια την ανάπτυξη. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Με ορμή, με όραμα, με δυνατή ομάδα. Και θα το αλλάξουμε, με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, στους οποίους θα απευθυνθούμε από σήμερα  κιόλας, στον καλό αγώνα για έναν καλύτερο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη».

Ο κ. Τσογκαρλίδης ανακοίνωσε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει η διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο, με δημόσιες εκδηλώσεις του συνδυασμού, οι οποίες θα έχουν αμφίδρομο χαρακτήρα ενημέρωσης και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξης προς τους πολίτες, αλλά και από τους πολίτες προς την παράταξη.

«Έχουμε βασικές πολιτικές, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις, έχουμε και εφαρμόσιμες προτάσεις για τα ζητήματα του τόπου μας. Θα τα παρουσιάσουμε σταδιακά στην προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, θέλουμε να είμαστε διαρκώς κοντά στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας, να τους κάνουμε κοινωνούς των θέσεών μας και του οράματός μας, αλλά κυρίως να ακούσουμε τις δικές τους επισημάνσεις, τη δική τους βούληση, τις δικές τους ανάγκες, οι οποίες θα αξιολογούνται και θα εντάσσονται στον προγραμματικό μας λόγο, ώστε στον κατάλληλο χρόνο η ατζέντα διοίκησης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που θα παρουσιάσουμε να είναι πλήρης και να απαντά σε όλα τα θέματα των συμπολιτών μας. Θέλουμε να μπολιάσουμε τις δικές μας ιδέες, να συνδιαμορφώσουμε την προοπτική του δήμου μας όλοι μαζί. Διότι εμείς ήρθαμε για να μείνουμε, ήρθαμε για να πάμε τον τόπο μας μπροστά, ήρθαμε για να εργαστούμε για έναν καλύτερο και πιο σύγχρονο δήμο, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Τσογκαρλίδης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι υποψήφιοι της παράταξης «Ορμή. Όραμα. Ομάδα» θα ανακοινώνονται από την έναρξη του νέου έτους σταδιακά, προκειμένου να τηρηθεί και χρονική ισοτιμία στον προεκλογικό αγώνα των στελεχών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: